31 mei 2017

Deel dit op:

Dura Vermeer en Bouwinvest REIM tekenden vandaag op de Provada 2017 een hoofdlijnenovereenkomst voor 134 vrije sector huurwoningen in de nieuwbouwijk Tudorpark in Hoofdorp. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw. Het Tudorpark is een opvallend gebied door de uitzonderlijke Engelse landstijl architectuur en de hoge duurzaamheidsambities.

Dura Vermeer ontwikkelt en realiseert in het gebied circa 600 woningen in de nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofddorp. Hiervan neemt het Bouwinvest Residential Fund 98 eengezinswoningen en 36 meergezinswoningen af per eind 2018.

Beleggingsobject

Vanaf 2014 ontwikkelde Dura Vermeer dit park in samenwerking met woningcorporatie Ymere. Ymere richt zich op de sociale huurwoningen, Dura Vermeer legt zich toe op de koop- en vrije sector huurwoningen. Bouwinvest belegt met deze overeenkomst in 134 duurzame vrije sector huurwoningen (met een EPC van maximaal 0,2) die turn key worden opgeleverd.De bouw start in oktober 2017.

Michiel de Bruine, Director of Dutch Residential Investnments: “Wij verwachten dat Tudorpark een gewilde woonplek zal worden. Door de ligging kan Hoofddorp goed meeprofiteren van huurders op zoek naar een locatie dichtbij Amsterdam en vliegveld Schiphol. De hoogwaardige en duurzame kwaliteit van de woningen, de aansprekende architectuur, de groene omgeving en goede autobereikbaarheid verhogen daarnaast de woonkwaliteit.

Nieuwe huurders en doorstroming

Directeur Marijke Nas van Dura Vermeer: “Er is een grote vraag naar koop- en huurwoningen in het midden- en duurdere segment. Samen met Bouwinvest kunnen we nu 134 vrije sector huurwoningen opleveren. De snel aantrekkende woningmarkt maakt dat we deze wijk versneld willen ontwikkelen. Met de belegging van Bouwinvest kan de gemeente eind 2018 weer nieuwe inwoners verwelkomen en de doorstroming in bestaande huurwoningen bevorderen.”

Karakteristieke wijk

De nieuwbouwwijk is gebouwd in de karakteristieke Engelse Tudorbouwstijl; het vorstenhuis Tudor regeerde van 1485 tot 1603. De stijlkenmerken worden tot in detail doorgevoerd. Die zijn ook vastgelegd in het ambitiedocument met de gemeente Hoofddorp. 

Nieuwsbrief