01 juni 2017

Deel dit op:

Het Bouwinvest Office Fund rondt deze week op de PROVADA een vruchtbare onderhandelingsperiode af met het sluiten van een aantal mooie huurcontracten voor The Olympic Amsterdam. Hiermee krijgen de plannen om het Olympisch Stadiongebied te transformeren tot een bruisend verblijfsgebied steeds meer vorm. Maar ook in Rotterdam werd niet stil gezeten, waar Fakton recentelijk heeft besloten te verhuizen naar de 22e geheel gerenoveerde verdieping in WTC Rotterdam.

WTC Rotterdam

De inkt is bij wijze van spreken nog nat onder de recentelijk gesloten overeenkomst tussen Fakton en het Bouwinvest Office Fund. Fakton, de vastgoedprofessionals voor financiële-, strategische en ontwikkelvraagstukken in het domein van ruimte en vastgoed, verhuist naar de geheel gerenoveerde 22e verdieping.

WTC Rotterdam is een multifunctioneel kantoorgebouw in het hart van Rotterdam waarin het (inter)nationale bedrijfsleven, horeca en een groot convention center samenkomen in een uniek, historisch en hoogwaardig gebouw. Momenteel ondergaat het gebouw een upgrade waarbij op cosmetisch, klimaat-technisch en duurzaam vlak diverse verbeteringen worden doorgevoerd. Verder wordt er gekeken naar een goede aanvulling op en een doorontwikkeling van de huidige voorzieningen in het gebouw om ook in de toekomst een veelzijdige business hotspot te blijven.

Olympisch Stadion

MaMa Kelly
In de voormalige ruimte van VakZuid en Harbour Café verwacht MaMa Kelly haar deuren in september te openen. Deze urban bistro begon in 2015 in het voormalig ketelhuis van De Caballerofabriek in Den Haag. Nu zal MaMa Kelly ook haar intrek nemen in een historisch pand in Amsterdam waar zij de Amsterdammers kennis zal laten maken met haar fameuze kip- en kreeft specialiteiten. Het restaurant is in totaal 1187m2 groot en krijgt een bruisend terras. CBRE Asset Services heeft Bouwinvest begeleid bij de totstandkoming van de overeenkomst met MaMa Kelly.

Building 1962

NENI
Nog een mooie culinaire aanwinst in The Olympic Amsterdam: restaurant NENI betrekt 1130 m2 op de begane grond van het Rijksmonumentale gebouw uit 1962. Na het veroveren van de harten en monden van de liefhebbers in Berlijn, Zürich, Hamburg en Wenen, wordt de vijfde vestiging in Amsterdam geopend. NENI kent zijn in oorsprong in de keuken van kok en kookboekenschrijver Haya Molcho. Het fundament van haar keuken wordt gevormd door de geuren en smaken uit de oostelijke Méditerranée. Maar het restaurant komt niet alleen. NENI biedt ook  plaats aan NENI Deli, voor sappen, salades en sandwiches die op dezelfde leest geschoeid zijn. De eigen bakkerij in het pand zorgt voor het brood. En G. Lemonmann, de bar boven het restaurant, heeft de ambitie om het meest bruisende dranklokaal van het Stadionplein te worden. Naar verwachting zal NENI Amsterdam in de zomer van 2018 open gaan.

Parcom Capital
Op de bovenste verdieping van hetzelfde gebouw zal Parcom Capital (“Parcom”) zich gaan vestigen. Parcom,  opgericht in 1982, is een toonaangevend mid-market private equity fonds dat zich richt op het investeren in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. Parcom betrekt 816 m2 op de derde verdieping en gebruikt een deel van het dakterras met uitzicht op het Olympisch Stadion, de Zuidas en Oud-Zuid, exclusief. Van Zuylen Vastgoed Partner begeleidde de verhuurtransactie namens Parcom.

Peak Development begeleidde de onderhandelingen met Parcom en NENI namens Bouwinvest. Met alle huurders in The Olympic Amsterdam is tevens een Green Lease overeenkomst gesloten.  Alle contracten bevatten een intentie verklaring om het gebouw duurzaam te gebruiken.

The Olympic Amsterdam
The Olympic Amsterdam biedt vanaf begin 2018 meer dan 100.000 m² ruimte om te wonen, werken, winkelen, sporten, feesten en ontspannen. Ook is er straks ruimte voor grote evenementen die passen bij de geschiedenis van de plek. Sport, mobiliteit en innovatie vormen daarbij steeds het uitgangspunt. Het plan voor het Rijksmonumentale gebouw uit 1962 is van de hand van Rijnboutt architecten. Eerder besloot sportmerk Under Armour haar Europese hoofdkantoor hier te vestigen. BiermanHenket ontwierp het plan voor het gebouw uit 1931 dat volledig in gebruik zal worden genomen door Pon Holdings en tot “Move” zal worden omgedoopt.

Aim Higher
De samenwerkende partijen hebben ambities om het hele Olympisch Stadiongebied op de kaart te zetten, voor Amsterdam én daarbuiten. Hiermee tillen zij de herontwikkeling van het binnenstedelijk gebied op een hoger niveau, samengevat onder het motto ‘Aim Higher’. Geïnteresseerde ondernemers voor deze bijzondere locatie kunnen zich nog vestigen. Meer informatie over het project is te vinden op www.theolympic.amsterdam.

Nieuwsbrief