01 juni 2017

Deel dit op:

Vandaag heeft Bouwinvest aangekondigd het wijkwinkelcentrum Oosterheem in Zoetermeer te hebben gekocht van Wereldhave. Verkoper Wereldhave kondigde de verkoop eerder aan in zijn kwartaalrapportage. CBRE trad op als adviseur van Bouwinvest.

“Het Retail Fund van Bouwinvest heeft de focus op investeringen in de belangrijkste winkelgebieden van de grote steden en wijkwinkelcentra in Nederland. Met een gezond verzorgingsgebied en focus op dagelijkse boodschappen valt winkelcentrum Oosterheem in de laatste categorie. De aankoop is in lijn met de ambitie om het Retail Fund binnen 3 jaar naar € 1 miljard belegd vermogen te laten groeien,” zegt Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments.

De jonge wijk Oosterheem is een groeigebied in één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland. Het winkelcentrum ligt centraal in de wijk en kent weinig concurrentie in de omgeving. Er is een dominante aanwezigheid van supermarkten met goede parkeervoorzieningen. Naar verwachting zal het aantal bezoekers doorgroeien van 2 miljoen in 2014 tot circa 3 miljoen in 2017.

Nieuwsbrief