28 juni 2017

Deel dit op:

Namens het Bouwinvest Residential Fund tekende Bouwinvest een overeenkomst met ontwikkelcombinatie SBB – de Nijs IJburg VOF voor de afname van 70 appartementen in Amsterdam. De ontwikkelcombinatie bestaat uit M.J. de Nijs Projectontwikkeling en Smit’s Bouwbedrijf. Bouwinvest doet met deze studio’s op IJburg een goede bijdrage aan het betaalbare middenhuursegment in Amsterdam.

Het project ‘IJburg 1B’ wordt gebouwd op het dichtstbijzijnde puntje van het eiland ten opzichte van het centrum van Amsterdam. Het gebouw bestaat uit 125 studio’s van gemiddeld 46 m2 GO, waarvan Bouwinvest er 70 afneemt en 55 bestemd zijn voor de particuliere verkoop. In de directe omgeving van het gebouw is een ruim aanbod van dagelijkse voorzieningen, de bereikbaarheid per auto is goed en hartje Amsterdam ligt op 10 minuten afstand met de tram.

De woningen worden hoogwaardig afgewerkt en kennen een aanvangshuur van onder € 800 per maand. Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments van Bouwinvest, zegt blij te zijn met de ondertekening: “Wij investeren in Amsterdam voor de lange termijn en willen dat de stad inclusief blijft voor alle bevolkingsgroepen. Deze woningen zijn uitermate geschikt voor starters, juist een groep die veel moeite heeft om woonruimte te vinden in de hoofdstad.”

De oplevering wordt verwacht voor het tweede halfjaar van 2018.

Nieuwsbrief