21 december 2017

Deel dit op:

Woningcorporatie Portaal, institutioneel belegger Bouwinvest en ontwikkelaar en bouwer KlokGroep hebben de handen ineengeslagen voor de verdere ontwikkeling van het Nieuw Nachtegaalplein in Nijmegen. Portaal neemt 57 sociale huurwoningen af, terwijl Bouwinvest investeert in 38 vrije sector huurwoningen. De buurt Nieuw Nachtegaalplein in de wijk Wolfskuil omvat straks 210 woningen in het sociale, vrije sector en koopsegment.

Portaal en Bouwinvest zetten hiermee hun eerdere samenwerking in de herontwikkeling van de wijk Wolfskuil voort. Het voorheen eenzijdige woningaanbod van sociale huurwoningen verandert in een mix van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Met de getekende overeenkomst voor 57 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen start het laatste deel van deze herontwikkeling.

Samenwerking Portaal en Bouwinvest

In 2015 werkten Portaal en Bouwinvest ook samen met KlokGroep aan de ontwikkeling van het eerste deel van het Nieuw Nachtegaalplein. Met de nieuwe overeenkomst zetten Portaal en Bouwinvest deze samenwerking voort.

Johan Noppe, Manager Volkshuisvesting bij Portaal in Nijmegen, zegt: “Wij zijn blij dat we met marktpartijen als Bouwinvest samen kunnen werken aan diverse wijken. Zo bouwen we aan een gebied waar het voor iedere beurs goed wonen is. Ik kijk uit naar de oplevering over een jaar.”

“Bouwinvest is ervan overtuigd dat gebieden met een mix aan functies en woonvoorzieningen op de lange termijn vitaal blijven. Ik ben daarom erg trots op de samenwerking met Portaal. Samen hebben wij ervoor gezorgd dat er plaats is voor een diverse groep bewoners,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Nieuwsbrief