03 augustus 2023

Deel dit op:

In Eindhoven zijn boven juwelier Schaap & Citroen twee duurzame appartementen gerealiseerd door de transformatie van kantoorruimte. De appartementen zijn gasloos, hebben een groen dak en beschikken over duurzame (energie)voorzieningen.  De winkel en appartementen aan de Demer 48 zijn eigendom van het Bouwinvest Retail Fund.

De realisatie komt voort uit de verduurzamingsslag die het Bouwinvest Retail Fund al geruime tijd maakt en past in de ambitie van Bouwinvest om in 2045 ‘Paris Proof’ te zijn. Een Paris Proof-gebouw is aardgasloos en vrijwel energieneutraal. De verduurzaming in dit gebouw is verregaand: het dak van de winkel en de gevels zijn extra geïsoleerd, er zijn warmtepompen met lage temperatuur vloerverwarming geïnstalleerd, kozijnen zijn vervangen, een groen dak is aangelegd en de nieuwe keukens zijn volledig circulair. Dit maakt Demer 48 tot een showcase van een Paris Proof-pand. De verbouwing heeft ongeveer zes maanden geduurd. 

De appartementen zijn gelegen op de hoek Demer en Vrijstraat. Schaap & Citroen Juweliers huurt het winkelpand bij Bouwinvest sinds september 2022 en ging in het voorjaar open. 

Wonen boven winkels
Het realiseren van wonen boven winkels is volgens de Bouwinvest Outlook 2022-2024 een aanbeveling waar steden goed aan doen. De schaarste aan woningen en de trek uit de stad, die al enige tijd gaande is, bieden kansen om transformaties zoals deze in Eindhoven succesvol van de grond te tillen. Door het vastgoed aan te passen aan de eisen van deze tijd, creëert Bouwinvest aantrekkelijke en duurzame panden, die in de toekomst blijven voldoen aan de behoeften van consumenten en huurders. Om dit te realiseren werkt Bouwinvest nauw samen met huurders, de gemeente, ontwikkelaars en makelaars. Op deze manier blijft het vastgoed een aantrekkelijke belegging én draagt het een steentje bij aan de maatschappelijke woning- en verduurzamingsopgave. 

Over het Bouwinvest Retail Fund
Het Retail Fund van Bouwinvest richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Het fonds heeft een omvang van € 1,1 miljard, kent een heldere investeringsvisie en heeft vier jaar op rij de MSCI award ontvangen voor best presterende specialist fund van Nederland. Daarnaast behoort het fonds op het gebied van duurzaamheid met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB) al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd. Meer weten? Kijk dan op onze Dutch Retail Fund-pagina of neem contact met ons op.

Nieuwsbrief