15 juni 2023

Deel dit op:

Institutionele investeerder Bouwinvest Healthcare Fund en woningcorporatie Bo-Ex hebben overeenkomsten gesloten met Dura Vermeer Bouw Midden West B.V. voor de aankoop van 152 levensloopbestendige woningen voor 55+ers. Het project Legends is gelegen aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn te Utrecht. De koop omvat een energieneutraal appartementengebouw, waarbij Bouwinvest de woningen verhuurt in het midden- en vrije huursegment en Bo-Ex die in het sociale segment. Alle woningen voldoen aan de eisen van Woonkeur basispakket zorg, waardoor ze goed toegankelijk zijn voor rolstoelen en geschikt zijn voor het verlenen van thuiszorg.

Legends is gelegen op een mooie locatie aan de oostzijde van het winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum in Utrecht en biedt gemakkelijke toegang tot tal van voorzieningen voor dagelijkse boodschappen, diverse winkels en horecagelegenheden. Naast de 103 woningen die het Healthcare Fund heeft gekocht worden er in het gebouw 49 sociale huurappartementen gerealiseerd. Deze komen in het bezit van woningcorporatie Bo-Ex. De woningen zijn bovengemiddeld duurzaam, aangezien het energieneutrale woongebouw wordt voorzien van circa 700 zonnepanelen, een koude-warmteopslag door middel van bodemlussen en warmtepompen. Daarnaast is er en een ruim aangelegde binnentuin en is het appartementengebouw aanpasbaar naar mogelijk veranderende vraag in de toekomst.

De Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex heeft de ambitie om mee te groeien met de stad en realiseert nieuwbouwprojecten in verschillende delen van de stad. Naast de nieuwbouwprojecten die zorgen voor de groei heeft Bo-Ex ook een grote opgave in het renoveren en verduurzamen van haar bestaande woningbezit. Erik Buitenkamp, projectmanager ontwikkeling bij Bo-Ex: “De aankoop van de 49 sociale huurappartementen in Legends past goed bij onze ambitie én bij onze ondernemingskoers. Wij staan dichtbij de huurders, vervullen de woonwensen van de toekomst en schalen op en ontwikkelen ons in duurzaamheid. We zetten ons in voor kwetsbare huurders. De duurzame huurappartementen zullen bewoond gaan worden door bewoners op leeftijd met verhalen die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te vertellen. Met hun verhalen, ervaringen en levenslessen geven we de geschiedenis door. Samen met alle andere bewoners in Legends vormen zij het levensverhaal van de gemeenschap. Een community van legends.”

Het Bouwinvest Healthcare Fund investeert exclusief voor het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW), die hiermee positief maatschappelijk rendement wil behalen en een stabiel financieel rendement om pensioenen uit te keren. Namens bpfBOUW heeft het Bouwinvest Healthcare Fund het doel de komende jaren te groeien naar ruim €800 miljoen belegd vermogen in 2025. Helma Spuls, Director Dutch Healthcare Investments: “Momenteel hebben we een investeringsopgave voor seniorenwoningen en zorgvastgoed en ik ben verheugd dat we dit project aan onze portefeuille kunnen toevoegen. Wat dit project zo bijzonder maakt, is het community concept dat mensen in staat stelt om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Het idee achter het concept is dat de bewoners zorgen voor elkaar waardoor formele zorg door zorgpersoneel zo lang mogelijk kan worden uitgesteld. Dit wordt de toekomst en is niet alleen fijn voor de bewoners zelf, maar ook absoluut noodzakelijk vanwege het huidige en het toekomstig te verwachten personeelstekort."

Marijke Nas, statutair directeur Dura Vermeer Bouw Midden West: “Samen met Bouwinvest en Bo-Ex leveren wij met deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan het woongenot van 55+ers in Utrecht. Legends is in alle opzichten een levendig en toekomstbestendig wooncomplex. Jong blijven en vitaal ouder worden komt hier samen. De woningen en collectieve ruimtes zijn ingericht om op elk niveau te bewegen en te ontmoeten, ook wanneer de behoeften in de loop van de tijd veranderen”.

Nieuwsbrief