26 juli 2021

Deel dit op:

Bouwinvest Real Estate Investors heeft €124 miljoen aan kapitaal opgehaald in de afgelopen 12 maanden tot juni 2021. Eén bestaande en zes nieuwe investeerders hebben zich gecommitteerd, waaronder de Franse vastgoedvermogensbeheerder Primonial en de Nederlandse medische aansprakelijkheidsverzekeraar Centramed. Het grootste deel – €110 miljoen – is gealloceerd naar het Bouwinvest Residential Fund en €14 miljoen naar het Retail Fund. Daarnaast hebben bestaande investeerders in het Residential Fund onderling een aandelenoverdracht voltooid van €400 miljoen.

Mark Siezen, Chief Client Officer bij Bouwinvest, zegt: “We zijn verheugd dat wij nieuwe aandeelhouders hebben mogen verwelkomen en dat bestaande investeerders hun investeringen in onze fondsen hebben vergroot. We plukken nu de vruchten van onze strategie om onze Nederlandse en internationale klantenbasis uit te breiden. Bouwinvest ligt op koers om het doel van €17 miljard in toevertrouwd vermogen in 2022 te bereiken.”

Aan het eind van 2020 had Bouwinvest €15,7 miljard in toevertrouwd vermogen. Bouwinvest heeft op dit moment 31 pensioenfondsen, verzekeraars en goede doelen als klant.

Mark Siezen voegt toe: “Woningvastgoed heeft de afgelopen jaren uitstekend gepresteerd en is daarom een zeer gewilde beleggingssector. Ook tijdens Covid-19-pandemie bewees deze sector zich als een stabiele belegging. Zo kon het Bouwinvest Residential Fund een rendement genereren van 6,8% in 2020 en groeide het belegd vermogen naar meer dan €7 miljard.”

Het Bouwinvest Residential Fund bestaat uit meer dan 18.000 woningen in met name de Holland Metropole: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en de omliggende regio’s. Daarnaast focust het Residential Fund op andere steden in Noord-Brabant en Arnhem, Nijmegen en Zwolle. De portefeuille bestaat uit voornamelijk vrije sector huurwoningen en de focus ligt op het realiseren van middenhuurwoningen.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, concludeert: “We richten ons op de verdere optimalisering van de portefeuille en de groei naar €7,8 miljard beheerd vermogen in 2023. Dit doen we op basis van de drie strategische pijlers kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Daarom willen we het aantal duurzame middenhuurwoningen in onze portefeuille vergroten. Door die focus leveren we real value for life.”

Nieuwsbrief