19 juli 2021

Deel dit op:

Central Park: slim, duurzaam én ruim 28.500 m2 kantoorruimte, 500 m2 horeca en 500 m2 groen

APF International heeft in opdracht van Bouwinvest Office Fund de laatste hand gelegd aan het inpandige park van de nieuwe kantorenlocatie Central Park in Utrecht. Zo’n veertig bomen, 1.500 planten en zelfs een kabbelend beekje deden hun intrek op de elfde verdieping van het gebouw. Met het inrichten van het park is een belangrijke stap gezet in de laatste fase van de ontwikkeling van dit bijzondere kantoorgebouw. Deze zomer wordt het negentig meter hoge gebouw met 22 verdiepingen opgeleverd. Utrecht is dan 28.500 m2 kantoorruimte, 500 m2 horeca en 500 m2 stadspark rijker.

Kantoor van de toekomst
Esther van Dort, investment manager APF International: “De uitstraling en faciliteiten van kantoren worden steeds belangrijker om nieuw talent aan te trekken. Central Park is daarom ruim opgezet en heeft vanwege de grote ramen veel lichtinval en uiteraard een spectaculair uitzicht op Utrecht stad.”

Joanne Roozenburg, asset manager Bouwinvest: “Huurders kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten, zoals de centrale ontvangstbalie, het park en de vergader- en ontmoetingsplekken. Het pand is heel duurzaam en is uitgerust met een slimme gevel, energiebesparende (klimaat)installaties, sensoren, zonnepanelen en laadpalen voor de elektrische auto’s. Door de hoge eisen op het gebied van duurzaamheid krijgt het gebouw een BREEAM Excellent-certificaat. Ook is gebruik gemaakt van smart technology om huurders en gebruikers van alle gemakken te voorzien.”

Centrale locatie
Central Park ligt in het hart van het nieuwe Central Business District van Utrecht, direct aan Utrecht CS. Vanwege onder andere de centrale ligging en goede bereikbaarheid is het stationsgebied van Utrecht in trek en wordt momenteel in hoog tempo herontwikkeld onder de noemer CU2030. De bijzondere architectuur en het inpandige stadspark maken Central Park een aanwinst voor het nieuwe gebied.

Beschikbaarheid

Central Park wordt een gebouw met meerdere gebruikers. Van de 28.500 m2 is al een flink deel verhuurd aan onder andere ABN Amro bank, internationaal adviesbureau Zanders, McDonalds en IWG met het signature label. Er is nog ruimte beschikbaar. Deelverhuur is mogelijk per halve vloer in units vanaf circa 650 m². www.centralpark-utrecht.nl

Fotografie: Roos Aldershoff

Nieuwsbrief