13 april 2021

Deel dit op:

De VOF Westergouwe – een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans - heeft het project Woonpaviljoen Voorzorg verkocht aan het Bouwinvest Healthcare Fund. Dit is een appartementengebouw met 59 seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte in de gebiedsontwikkeling Westergouwe in Gouda.

De 59 appartementen zijn zelfstandige huurwoningen en zijn bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag. Het gebouw is volledig energieneutraal, uitgerust met ruim 330 zonnepanelen en wordt verwarmd door bodemwarmte, waarbij ook (passieve) koeling mogelijk is in ieder appartement. Het gebouw heeft een gemiddelde GPR-duurzaamheidsscore van een 7,8. Ook wordt er een sociëteitsruimte met gemeenschappelijk terras op de begane grond gerealiseerd.

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: “Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om de zorgportefeuille verder uit te breiden in het middensegment. Er is een groot tekort aan passende huisvesting voor senioren. Het complex sluit goed aan bij de vraag van deze doelgroep. Een zelfstandig appartement en faciliteiten in en om het gebouw om langer zelfstandig prettig oud te kunnen worden. Dit is een mooi voorbeeld van ‘verzorgd wonen’ waar wij graag in investeren.”

Ontwerp

Woonpaviljoen Voorzorg wordt gerealiseerd in de gelijknamige straat Voorzorg, vernoemd naar de toenmalige boerderij Voorzorg die zich bevond op deze locatie. Het gebouw is zorgvuldig ontworpen waarbij de schuine kappen en het bijzondere metselwerk verwijzen naar de boerderij. Het gebouw draagt bij aan de inclusiviteit van de wijk Westergouwe.

Wethouder Rogier Tetteroo geeft aan dat de nieuwbouw van het woonpaviljoen een verrijking is voor Gouda en voor Westergouwe in het bijzonder. “De gemeente is zeer verheugd met de realisatie van Woonpaviljoen Voorzorg.  De woningen geven de  55-plussers die op zoek zijn naar een zelfstandige huurwoning in onze gemeente weer nieuwe mogelijkheden in een mooie wijk.  Het gebouw wordt opgezet met respect voor de geschiedenis van de voormalige boerderijkavel.

Marcel Schipper, algemeen directeur VolkerWessels Vastgoed: “Met de ontwikkeling van woonpaviljoen Voorzorg maken we de ambitie van Westergouwe als inclusieve wijk concreet. We zijn verheugd om met dit fraaie gebouw, met als hart de sociëteitsruimte, invulling te geven aan de behoefte naar seniorenhuisvesting anno nu, geschikt voor deze groter wordende vitale doelgroep. Met zonne-energie en de passieve koeling, is het gebouw energieneutraal en versterken we het duurzame karakter van Westergouwe.”

Nieuwsbrief