26 oktober 2021

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft van gebiedsontwikkelaar AM 76 seniorenwoningen gekocht in het project Elzenhof in Hillegom. De woningen worden verhuurd in het middensegment. In Elzenhof kunnen senioren met en zonder zorgvraag zelfstandig wonen. Eventueel benodigde zorg is op afroep beschikbaar.

Project Elzenhof maakt deel uit van de door AM ontwikkelde woonzorgzone Elsbroek-Zuid in Hillegom. De woonzorgzone is een gemengde, inclusieve wijk voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden en voor mensen met en zonder zorgvraag. Het openbaar gebied is nagenoeg drempelloos, zodat mensen met rollator of rolstoel zich zonder obstakels kunnen bewegen. Elzenhof ligt naast het woonzorgcentrum Bloemswaard, waar zorginstelling Stichting Hozo intramurale zorg biedt. Het Healthcare Fund zal een samenwerkingsovereenkomst sluiten met Stichting Hozo, zodat de bewoners van het woonzorgcomplex 24 uur per dag op verzorging en ondersteuning kunnen rekenen.

Met de gemeente Hillegom zijn middenhuurafspraken gemaakt waardoor alle woningen in het middenhuursegment verhuurd zullen worden. Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments, benadrukt dat meer seniorenwoningen dringend gewenst zijn: “In veel gemeenten zal de vraag naar passende huisvesting voor senioren met en zonder zorgvraag de komende jaren toenemen. In Hillegom verwachten wij tussen nu en 2040 een toename van 89% aan 65+ huishoudens. Een project als Elzenhof is hard nodig om deze groep van gepaste woonruimte te kunnen blijven voorzien.”

Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “AM maakt als betrokken gebiedsontwikkelaar serieus werk van de groeiende maatschappelijke opgave om senioren van passende woonruimte te voorzien. De groep senioren is een zeer diverse groep mensen met, afhankelijk van levensfase, specifieke woonwensen en zorgbehoefte. Op dit moment sluit het aanbod onvoldoende aan.AM speelt actief in op deze behoefte met onder meer de ontwikkeling van deze woonzorgappartementen in Elzenhof onder het AM-woonconcept ‘Lets Live’ - Verzorgingshuis nieuwe stijl. Wij zetten ons in voor betaalbaar en verzorgd wonen voor mensen die behoefte hebben aan 24 uur per dag zorg, services en begeleiding.”

Nieuwsbrief