22 juni 2020

Deel dit op:

Internationale institutionele vastgoedinvesteerders Ivanhoé Cambridge Holdings UK Ltd, Bouwinvest Real Estate Investors en Greystar Real Estate Partners LLC, wereldwijd marktleider in huurwoningen, kondigen vandaag de lancering aan van een ‘develop-to-core’ joint venture gericht op het investeren in woningen voor studenten en young professionals (PBSA) in de regio Parijs met een investeringscapaciteit van €1 miljard.

De board van het nieuwe platform wordt gevormd door Ivanhoé Cambridge als meerderheidsaandeelhouder samen met Bouwinvest en Greystar welke laatste de joint venture operationeel zal managen. De ambitie is om in zowel nieuwbouw ontwikkelingen als reeds in aanbouw zijnde projecten te acquireren. De joint-venture heeft nu al een aanzienlijke pijplijn van acquisities in de regio Parijs geïdentificeerd en richt zich de komende maanden op de eerste aankopen.

De joint venture investeert in kwalitatief hoogwaardige woningen inclusief services en faciliteiten voor studenten en young professionals op plekken die uitstekend bereikbaar zijn met het uitgebreide openbaar vervoernetwerk in en om Parijs. Deze focus sluit uitstekend aan op de strategieën van de joint-venture partners in andere Europese steden met investeringen op locaties waar de werkgelegenheid stabiel is en de vraag naar huurwoningen nog steeds stijgt zoals Amsterdam, Londen en Wenen.

De nieuw opgerichte joint venture bouwt voort op de expertise van Greystar met bijna 30 jaar ervaring in het ontwikkelen, investeren en exploiteren van huurwoningen (van traditionele gezinswoningen tot studenten- en seniorenwoningen) in meer dan dertien landen, die de joint venture zal inzetten om de te verwerven woningcomplexen met bijbehorende diensten en faciliteiten af te stemmen op de lokale markt.

Parijs is de thuisbasis van een groot aantal onderzoeksinstellingen en universiteiten van wereldklasse, een levendige culturele sector en een sterke werkgelegenheid, die binnenlandse en buitenlandse studenten en young professionals aantrekken. De Franse hoofdstad kent een groot tekort aan studentenhuisvesting met bijbehorende voorzieningen hetgeen aantrekkelijke investeringsmogelijkheden biedt.

Karim Habra, Head of Europe & Asia-Pacific, Ivanhoé Cambridge, zegt: “De Parijs-regio en de co-living markten voor studenten en young professionals, zijn belangrijke groeimarkten in onze Europese strategie. Tegelijkertijd heeft de COVID-19-crisis de behoefte aan meer premium flexibele producten en diensten op belangrijke locaties in een stroomversnelling gebracht. Wij zijn dan ook van mening dat dit het juiste moment is voor deze stap. De woningmarkt voor alternatieve woonvormen is goed gepositioneerd ten opzichte van deze trends en Parijs blijft nog altijd zeer aantrekkelijk vanwege de omvang en hoge kwaliteit van het hoger onderwijs en de aanhoudend grote vraag naar studentenwoningen. We zijn erg blij met Bouwinvest en ook met Greystar, één van onze belangrijkste strategische partners wereldwijd.”

Robert Koot, Director European Investments, Bouwinvest, zegt: “Het fundament voor deze investering is sterk. In stedelijke gebieden over de hele wereld zien wij een grote en groeiende vraag naar betaalbare huisvesting van studenten en starters op de woningmarkt. Eerder investeerden wij in Nederlandse en Australische studentenwoningen. Met deze investering spelen wij verder op deze ontwikkelingen in en verstevigen wij ook onze allocatie naar Frankrijk en in het bijzonder de regio Parijs. De investering draagt bij aan de doelstellingen van Bouwinvest om op lange termijn een solide rendement op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze te realiseren. Wij kennen Ivanhoé Cambridge en Greystar goed en zij zijn uitstekende samenwerkingspartners.”

Hideki Kurata, Managing Director – France, Greystar, zegt: “We zijn al bijna twee jaar actief in Frankrijk en hebben verspreid over het land een succesvolle portefeuille met eigen en beheerde activa opgebouwd. Deze nieuwe onderneming met Ivanhoé Cambridge en Bouwinvest zal een aanzienlijke versnelling brengen in het realiseren van onze plannen en maximaal benutten van onze expertise in investeren, ontwikkelen en exploiteren van hoogwaardige studentenwoningen wereldwijd bij het opbouwen van een hooggewaardeerde portefeuille in een wereldstad met sterke marktfundamenten en een aanhoudend grote vraag. Parijs is de thuisbasis van een groot aantal onderzoeksinstellingen en universiteiten van wereldklasse, heeft een levendige culturele sector hetgeen binnenlandse en buitenlandse studenten en young professionals blijft aantrekken. Gecombineerd met het ambitieuze openbaar vervoerprogramma dat steeds meer locaties in Parijs met elkaar gaat verbinden, is dit het beste moment om deze joint venture te lanceren."

Nieuwsbrief