27 januari 2020

Deel dit op:

Het Bouwinvest Dutch Residential Fund, Retail Fund en Office Fund hebben in totaal voor €340 miljoen aan kapitaal aangetrokken over heel 2019. In totaal heeft Bouwinvest nu 25 investeerders in de fondsen.

“We zijn blij dat wij nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen. Ook zijn er bestaande investeerders die opnieuw in onze fondsen hebben belegd. We ontwikkelen ons als multiclient manager en groeien naar €17 miljard toevertrouwd kapitaal in 2022. Dit sluit goed aan bij onze strategie die gericht is op klantfocus, duurzaamheid en internationale groei,” aldus Dick van Hal, CEO van Bouwinvest.

Over heel 2019 kreeg het Dutch Residential Fund €190 miljoen aan nieuwe commitments van Nederlandse pensioenfondsen. Het Residential Fund heeft nu in totaal 22 aandeelhouders en een totaal geïnvesteerd vermogen van €6,5 miljard per eind 2019. Het fonds richt zich op de markt voor het midden- en vrijesectorhuursegment.

Het Retail Fund heeft in 2019 €78 miljoen aan commitments opgehaald. Het fonds heeft in totaal 7 klanten en een totaal geïnvesteerd vermogen van €1,0 miljard per eind 2019. Het Dutch Retail Fund investeert in de drukke winkelstraten van de grootste winkelsteden (‘Experience’) en buurtwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (‘Convenience’).

Het Office Fund kreeg dit jaar €72 miljoen aan kapitaal toevertrouwd van een nieuwe investeerder en van de bestaande investeerder. Het Office Fund heeft momenteel een beheerd vermogen van €1,1 miljard en heeft 7 klanten. Het fonds focust op duurzame multifunctionele en multi-tenant kantoren op de beste locaties binnen de grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

Nieuwsbrief