17 december 2020

Deel dit op:

Voor de derde keer op rij is het Bouwinvest Office Fund genomineerd voor de GRESB/BREEAM Award for Responsible Investment. De Awards worden tussen 23 en 25 maart 2021 uitgereikt.

Met de Responsible Investment award worden vastgoedbeleggers onderscheiden die een toonaangevende rol hebben in het verduurzamen van individuele gebouwen of hele vastgoedfondsen. Het Office Fund is genomineerd in de categorie ‘Small Portfolio’, dit zijn fondsen met een belegd vermogen tot € 1 miljard, waarvan minimaal 75% in duurzaam gecertificeerde gebouwen. De ‘Responsible Investment’ award is gebaseerd op verschillende criteria, zoals het percentage vastgoed met een BREEAM-certificering, de GRESB-score als maatstaf voor ESG-prestaties en de betrokkenheid van de investmentmanager bij duurzaamheid. Onlangs werd het Office Fund al beloond met een GRESB 5-sterrenranking en uitgeroepen tot Global Sector leader.

Het Office Fund investeert in duurzame nieuwbouw en de verduurzaming en optimalisering van de bestaande portefeuille. Zo blijft ons vastgoed een aantrekkelijke belegging én dragen wij bij aan de maatschappelijke verduurzamingsopgave. Het doel is om al in 2045 een portefeuille te hebben in lijn met de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs: verregaand energiezuinig en aardgasloos.

De BREEAM Awards, een initiatief van de BRE (Building Research Establishment) in samenwerking met GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), is een jaarlijks internationaal event dat erkenning geeft aan uitzonderlijke projecten, projectteams en vastgoedfondsen op het gebied van duurzaamheid.

Nieuwsbrief