23 november 2020

Deel dit op:

Bouwinvest heeft namens het North America Mandate $60 miljoen geïnvesteerd in life science (biomedische) kantoren verspreid over de Verenigde Staten. De deelname van Bouwinvest in Blackstone’s herkapitalisatie van het BioMed-platform brengt het dichterbij het doel om de Noord-Amerikaanse portefeuille te laten groeien van $1,65 miljard naar $2 miljard in 2022.

De life science vastgoedsector kent een sterke vraag, vooral aangewakkerd door de groei van publiek en privaat gefinancierd biomedisch onderzoek. De portefeuille van BioMed bevindt zich in de core life science markten, zoals Boston, San Francisco, San Diego en Seattle. Daar zijn medische universiteiten en ziekenhuizen, waar bedrijven hopen biotechnisch en -medisch talent aan te trekken.

“Deze investering was voor ons een buitenkans binnen onze Real value for life doelstellingen, waarbij wij waarde creëren in financiële en maatschappelijke termen. De belegging biedt een stabiel langetermijnrendement voor Nederlandse gepensioneerden en faciliteert belangrijk medisch onderzoek,” aldus Gijs Plantinga, Director North America Investments.

In september 2020 opende Bouwinvest een kantoor in New York als onderdeel van de strategie om de komende jaren verder te groeien in Noord-Amerika. Het kantoor wordt bemand wordt door Senior Portfolio Manager Bert van den Hoek. Het stelt Bouwinvest in staat om gerichter te zoeken naar investeringsmogelijkheden, zoals deze belegging. Bouwinvest ziet langetermijnkansen in Noord-Amerika in betaalbare huisvesting, logistiek en alternatieve segmenten, zoals life science en datacentra.

 

Nieuwsbrief