08 september 2020

Deel dit op:

De Nederlandse institutionele investeerder Bouwinvest Real Estate Investors heeft een kantoor geopend in New York. Bouwinvest wil de komende jaren groeien in Noord-Amerika met €300 miljoen naar een geïnvesteerd vermogen van €1,7 miljard in 2022 (YE 2019: €1,4 miljard). Het Noord-Amerikaanse kantoor zal die groei ondersteunen.

De internationale mandaten voor Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific hebben momenteel een geïnvesteerd kapitaal van €3,6 miljard en hebben nog €1,4 miljard aan toevertrouwd vermogen om te investeren. Bouwinvest heeft tot doel om internationaal €5 miljard belegd te hebben in de komende paar jaar. 

Stephen Tross, Chief Investment Officer International Investments, zegt: “Wij zien uitstekende kansen om onze Amerikaanse investeringen nog verder uit te breiden in de komende jaren. Daarbij hebben wij een duidelijke focus op duurzame investeringen bijvoorbeeld in de woningmarkt van Amerikaanse metropolen, waar een grote vraag is naar betaalbare huurwoningen, die gedurende Covid-19 alleen maar lijkt te zijn toegenomen. In New York bevindt zich ons tweede internationale vertegenwoordigingskantoor, nadat we eerder eenzelfde kantoor openden in Sydney. Wij kijken met tevredenheid terug op de anderhalf jaar dat ons kantoor in Sydney nu operationeel is. Uiteraard hopen wij dat het kantoor in New York net zo succesvol is in termen van vastgoedacquisitie en het uitbreiden van ons netwerk.” 

Bouwinvest is sinds 2010 actief in Noord-Amerika en heeft daar een gediversifieerde, core portefeuille in grote stedelijke gebieden opgebouwd. Recent investeerde Bouwinvest in ‘last-mile’ logistiek en kantoorvastgoed. Ook belegde Bouwinvest in betaalbare huisvesting in woningmarkten waar vraag en aanbod niet in balans zijn en waar de behoefte aan betaalbare woningen hoog is, zoals New York, San Francisco en Seattle. 

Bert van den Hoek, Senior Portfolio Manager, zal het vertegenwoordigingskantoor in New York bemannen en het netwerk van Bouwinvest in Noord-Amerika versterken. Van den Hoek heeft een achtergrond in de internationale vastgoedbranche. Eerder werkte hij in Europa en de Verenigde Staten, onder andere bij Partners Group, Deutsche Bank, PGGM, GIC, Morgan Stanley en Westbrook Partners. Hij werkt sinds begin dit jaar bij Bouwinvest.

Gijs Plantinga, Director North American Investments, zegt: “Met dit tweede internationale kantoor hebben we een belangrijke stap gezet richting het diversifiëren en verder uitbreiden van onze internationale portefeuille. Ik kijk ernaar uit om ons lokale Noord-Amerikaanse netwerk te versterken en uit te breiden en het momentum in de markt te benutten.” 

Bouwinvest heeft de afgelopen jaren zijn aandeelhoudersbasis vergroot en eind 2019 hadden 25 institutionele investeerders €15,1 miljard gecommitteerd aan de fondsen en mandaten van Bouwinvest. De internationale investeringen worden exclusief verricht voor bpfBOUW, het pensioenfonds voor de bouw.

Nieuwsbrief