30 april 2019

Deel dit op:

De wereld verandert snel door de sterk voortschrijdende technologie, globalisatie en urbanisatie. Ook de demografie is in veel landen sterk aan het veranderen. Maatschappelijk verantwoord beleggen staat daarnaast steeds hoger op de agenda. Dit vergt een andere aanpak van een vastgoedvermogensbeheerder. Financial Investigator ging daarover in gesprek met Marleen Bosma, Head of Research & Strategic Advisory, en Dick van Hal, CEO van Bouwinvest.

In het interview behandelen Dick en Marleen deze andere aanpak. “Wij moeten denken in scenario’s, innovatief zijn en onze prognoses sneller aanpassen met meer sturingsinfo en scenario-analyses. De beleggingsbenadering moet adaptief zijn. De snel veranderende wereld vraagt meer adaptief vermogen van een organisatie en beleggingstechnisch gezien meer flexibiliteit,” aldus Marleen. “Die flexibiliteit zien we eigenlijk in alle facetten terug. Zo moeten de meeste gebouwen multifunctioneel zijn in gebruik. Neem bijvoorbeeld het WTC in Rotterdam, een van onze beleggingen, dat kantoren, winkels en straks ook een hotel herbergt. Met onze vijf sectorfondsen spelen wij daarop in en kunnen we tegelijkertijd de noodzakelijke flexibiliteit met betrekking tot het vastgoed organiseren,” aldus Dick.

Kortom, vastgoedbeleggen is complexer geworden, maar dat neemt niet weg dat het een interessante beleggingscategorie is en blijft, met aantrekkelijke risicopremies, stabiele dividenden én maatschappelijke impact. “Maar binnen de allocatie zitten verschuivingen en dit vergt van beleggers een continue kritische blik om ontwikkelingen goed te blijven monitoren,” zo stelt Marleen.

Lees het volledige interview hier.

Nieuwsbrief