02 augustus 2019

Deel dit op:

De UN PRI heeft Bouwinvest twee keer de hoogst mogelijke score (A+) toegekend. Het gaat om de onderdelen ‘strategie en bestuur’ van verantwoord beleggen en de module ‘vastgoed’.

Onlangs heeft Bouwinvest de 2019 resultaten van de UN Principles for Responsible Investment (UN PRI) ontvangen. De UN PRI heeft Bouwinvest twee keer de hoogst mogelijke score (A+) toegekend. Het gaat om de onderdelen ‘strategie en bestuur’ van verantwoord beleggen en de module ‘vastgoed’.


Bouwinvest streeft naar een solide rendement op duurzame vastgoedinvesteringen voor institutionele investeerders en hun deelnemers. Wij investeren voor de lange termijn en doen dit op een verantwoorde manier door milieu-, sociale en governance (ESG) criteria mee te nemen bij al onze investeringsbeslissingen. We creëren hiermee toegevoegde waarde voor onze stakeholders, toekomstbestendige vastgoedinvesteringen en een lange termijn duurzaam rendement. 

De maximale scores op beide onderdelen onderstrepen het strategisch belang dat wij hechten aan verantwoord beleggen en ESG-integratie. Bouwinvest is sinds 2018 ondertekenaar van de PRI, maar al veel langer actief in verantwoord beleggen. Dit jaar namen we voor het eerst deel aan de benchmark. Het resultaat is een mooie erkenning dat wij internationaal gezien boven het marktgemiddelde presteren.

Over het PRI initiatief
De PRI is ‘s werelds toonaangevende pleitbezorger voor verantwoord beleggen. Het netwerk is opgericht in 2005 en is bedoeld voor een beter begrip van de beleggingsimplicaties van milieu-, sociale en governance-factoren (ESG) en ondersteunt zijn internationale ondertekenaars bij het integreren van deze factoren in hun beleggingsbeslissingen en eigendomsbeslissingen. Ondertekenaars dragen bij aan de ontwikkeling van een duurzamer en transparanter financieel systeem en het continue door ontwikkelen van verantwoord beleggen. De PRI is volledig onafhankelijk.

Meer informatie over de UN PRI is te vinden op: https://www.unpri.org/

Nieuwsbrief