31 januari 2019

Deel dit op:

De samenwerking tussen het Bouwinvest Retail Fund en Albert Heijn heeft geleid tot een huurovereenkomst voor het gebruik van zonnepanelen. En dit is slechts het eerste resultaat uit gesprekken tussen beide partijen, waarin ze nagaan op welke wijze ze elkaar kunnen helpen bij het realiseren van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen. 

Duurzaamheidsdoelstellingen verenigen
Zelden worden daken van winkelcentra benut wanneer een huurder en verhuurder moeten samenwerken. Daardoor wordt de potentie voor duurzame energieopwekking op de grote oppervlakten van winkelcentra niet benut. Albert Heijn en Bouwinvest zijn er in geslaagd om voor de vestiging Molenhoek in Rosmalen over de praktische, technische, fiscale en commerciële obstakels heen te stappen. Er ligt nu een overeenkomst die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van beide partijen. 

‘In Albert Heijn vinden wij een partner om concrete stappen te zetten in de verduurzaming van onze portefeuille. Met deze overeenkomst kunnen we zowel het winkelcentrum verduurzamen als tegemoet komen aan de wensen van onze huurders,’ aldus Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest.

‘Albert Heijn is zeer content met deze samenwerking en ziet dit als een opmaat voor verdere verduurzaming van de portefeuille. We grijpen de kansen aan om de winkels te verduurzamen en zoeken daarbij graag de samenwerking met verhuurders. Om de Paris Proof doelstellingen te halen zullen we als partijen moeten samenwerken,’ aldus Anneke de Vries, SVP Albert Heijn Real Estate & Construction en Franchise.

Praktische uitwerking
Bouwinvest verhuurt de panelen aan Albert Heijn en ontvangt daarvoor een vaste huurprijs. Als eigenaar is Bouwinvest verantwoordelijk voor de installaties en het onderhoud. De panelen worden rechtstreeks op de elektriciteitsvoorziening van Albert Heijn aangesloten. De zonnepanelen worden begin 2019 geplaatst op de Albert Heijn vestiging in winkelcentrum Molenhoek in Rosmalen. Deze kennis kan worden benut voor cases in andere winkelcentra. 

Verantwoord beleggen
De samenwerking tussen het Retail Fund en Albert Heijn is één van de voorbeelden van de wijze waarop Bouwinvest samenwerkt met ontwikkelaars, bouwers, gemeenten en huurders om de beleggingen duurzamer te maken. Alle initiatieven bij elkaar moeten ertoe leiden dat in 2021 minimaal 75 procent van het totaal belegd vermogen bovengemiddeld duurzaam belegd is.
Meer informatie over onze doelstellingen en strategie is te lezen in ons Responsible Investment Policy.

Nieuwsbrief