21 februari 2019

Deel dit op:

Op de site van Pensioen Pro vandaag een artikel over Hotelbeleggingen. In het interview komt onder andere Bas Jochims van Bouwinvest aan het woord over beleggen in hotels, de verschillende methoden om dat te doen en de voor- en nadelen ervan.

Rendementen
Het artikel beschrijft de visie van de drie beleggers op het investeren in hotels, zowel in Nederland als wereldwijd. Het beleggen in hotels neemt toe om verschillende redenen. De hotelsector maakt een grote groei door als gevolg van de toename van toerisme in voornamelijk Azie en door de belevenisseneconomie. Investeren in hotels is ook aantrekkelijk door de hoge rendementen die het de afgelopen jaren heeft laten zien en door de langjarige contracten die worden afgesloten met hoteloperators. 

Risico's
Investeren in hotels heeft ook zijn kanttekeningen: het vinden van goede hotelbeleggingen wordt steeds lastiger door het afnemen van bruto-aanvangsrendementen. Om die reden wordt er bijvoorbeeld meer gekeken naar nieuwbouw. Verder is de grote groei van het aantal hotelkamers een risico. De toename van toerisme kan een negatieve invloed hebben op de leefbaarheid van een stad. 

Duurzaamheid
De beleggers geven alledrie aan dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij de beleggingen in hotels. Niet alleen wordt gelet op de duurzaamheid van de gebouwen zelf, maar ook van de operators en wat zij de gasten kunnen bieden en vragen op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt er gekeken naar de ligging ten opzichte van OV, worden fietsen aangeboden en elektrische taxi's besteld.

Lees het hele artikel op Pensioen Pro

Boot & Co Amsterdam

Nieuwsbrief