29 januari 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund, Retail Fund en Office Fund hebben € 364 miljoen aan kapitaal verworven. Zowel bestaande, als nieuwe investeerders belegden in de fondsen in de tweede helft van 2018.

Het Residential Fund heeft in totaal € 115 miljoen aan commitments van nieuwe en bestaande klanten aangetrokken. Het totaal geïnvesteerde vermogen bedraagt per eind 2018 € 5,7 miljard. Het Office Fund verwierf in totaal € 223 miljoen aan nieuwe commitments van nieuwe en bestaande klanten. Het fonds heeft momenteel een totaal geïnvesteerd vermogen van € 0,8 miljard. Een van de bestaande klanten in het Retail Fund verhoogde zijn aandeel met € 26 miljoen. Het totale geïnvesteerde vermogen omvat € 1,0 miljard per eind 2018.

“Wij zijn erg blij met deze commitments, omdat Bouwinvest de ambitie heeft om te groeien naar € 15 miljard geïnvesteerd kapitaal in 2021. Onze drie open fondsen hebben een groeidoelstelling en leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Het stemt ons bovendien tevreden dat steeds meer institutionele investeerders de toegevoegde waarde van vastgoed zien in de totale beleggingsportefeuille. Investeren in core vastgoed kent een laag risico, biedt een langjarig stabiel rendement en geeft bescherming tegen inflatie. Het is daarnaast een manier om maatschappelijke impact te hebben,” aldus Karen Huizer, Director Client Management bij Bouwinvest.

Nieuwsbrief