24 april 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft een kleinschalig appartementengebouw gekocht van VOF Guido van Deth, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Stevast Baas & Groen B.V. Het gaat om 30 gasloze en energieneutrale nieuwbouwappartementen in Den Haag. Het merendeel van de appartementen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

Het appartementengebouw van zes verdiepingen met in totaal 30 appartementen is gelegen aan het water aan de Guido van Dethstraat aan de rand van de wijk Wateringse Veld. De woningen komen dichtbij de wijkvoorzieningen en zijn goed bereikbaar met auto en OV.

Het gebouw wordt uitgerust met een duurzaam energiesysteem, namelijk een Warmte-Koude Opslag (WKO-)installatie. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp en boiler die worden aangesloten op een collectieve bron in de bodem. Verder worden de woningen voorzien van eigen zonnepanelen. De woningen zijn hiermee energieneutraal (EPC van maximaal 0,0), wat wil zeggen dat de energie die nodig is om de woning comfortabel te houden, het zogenaamde gebouwgebonden gebruik, nul is.

Deze duurzame en betaalbare appartementen zijn een welkome aanvulling op de woningportefeuille. Het gebouw past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Residential Fund om in 2021 minimaal 75 procent van het totaal belegd vermogen bovengemiddeld duurzaam belegd te hebben. Meer informatie over onze doelstellingen en strategie is te lezen in de Bouwinvest Responsible Investment Policy.

De ontwikkeling is in handen van BPD Ontwikkeling B.V. en Stevast Baas & Groen B.V.  De realisatie is in handen van Vastbouw Oost B.V. De appartementen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Nieuwsbrief