10 april 2019

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft in het project Bethelpark in Delft 316 woningen gekocht van Borghese Real Estate. Met de realisatie van Bethelpark voegt Borghese in totaal 351 woningen aan de Delftse woningmarkt toe met een mix aan sociale huur-, middenhuur- en vrije sector huurwoningen.

Het project ligt ten westen van het centrum, naast het Reinier de Graaf Gasthuis. De buurt kent een goed voorzieningenniveau, met scholen en winkels op loopafstand. Bijzonder aan het project is de grote diversiteit, zowel in woningtypes, oppervlaktes als in huurprijs. Hiermee wordt een brede doelgroep aangesproken, van starters tot gezinnen. Daarnaast worden de woningen duurzaam en gasloos opgeleverd en aangesloten op een warmte-koudeopslagsysteem. In de plint is ruimte voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen. De start bouw is naar verwachting in het tweede kwartaal 2020.

Door de ligging van Delft middenin de Holland Metropole, zal de stad naar verwachting de komende tijd flink groeien. Delft is dan ook één van de steden waar Bouwinvest de groeiambities wil waarmaken. Bouwinvest verwacht dat vooral de behoefte naar middenhuur en vrije sector huur zal groeien in Delft. Het Residential Fund zal 70 van 316 woningen in het middenhuursegment verhuren met aanvangshuurprijzen onder de €950 per maand en 18 woningen onder de liberalisatiegrens. 35 appartementen zullen door Borghese worden verkocht aan een toegelaten instelling in Delft.

Borghese Real Estate werd in dit verkooptraject geadviseerd door BNP Paribas.

Nieuwsbrief