07 oktober 2019

Deel dit op:

Bas Jochims heeft afgelopen donderdag uit handen van Sander-Paul van Tongeren, de award 'global sector leader' op basis van de GRESB-prestaties van het Hotel Fund ontvangen.

Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments bij Bouwinvest, heeft afgelopen donderdag uit handen van Sander-Paul van Tongeren, Managing Director van GRESB, de award 'global sector leader' op basis van de GRESB-prestaties van het Hotel Fund ontvangen. ‘Deze award is een direct resultaat van actief asset management. Een continue dialoog met stakeholders levert niet alleen een hoge GRESB-score op, maar ook tevreden huurders en mooie maatschappelijke en financiële rendementen voor onze klanten’, aldus Bas. 

De overhandiging van deze award vond plaats tijdens het GRESB Result Event, dat Bouwinvest als 'host' mede organiseerde in het WTC in Rotterdam (onderdeel van het Bouwinvest Office Fund). Tijdens het event werd, onder leiding van moderator Philip Bischop, Client Information Officer bij Bouwinvest, en geïnspireerd door enkele pakkende 'climate change' presentaties, met ruim 90 vastgoedprofessionals, van gedachten gewisseld over de gevolgen van klimaatverandering op de vastgoedsector. Er werd uitgebreid gesproken over de wijze waarop klimaatrisico's in vastgoedportefeuilles in kaart zouden moeten worden gebracht. 

Bernardo Korenberg, Head of Sustainability & Innovation bij Bouwinvest nam actief deel aan de afsluitende paneldiscussie, waarin ook Willeke Pieters vanuit het bestuursbureau van Stichting Pensioenfonds APF een mooie bijdrage leverde. “Voor een lange termijn belegger is rapporteren over en daarmee meer transparant zijn over duurzaamheidprestaties essentieel om een toekomstbestendige en waardevaste portefeuille te realiseren. Zeker nu de impact van klimaatverandering steeds zichtbaarder wordt”. aldus Bernardo Korenberg” 

De vastgoedsector heeft afgelopen 10 jaar mooie stappen gemaakt op het gebied van ESG, concludeerden Sander-Paul en Philip samen aan het einde van het event. De grootste stappen moeten nog worden gemaakt om uiteindelijk in sterke mate bij te kunnen dragen aan de doelstellingen van het Klimaat Akkoord (lees; onder andere CO2-reductie van 49% in 2030).

Nieuwsbrief