17 juli 2018

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund en het Bouwinvest Retail Fund hebben in de eerste helft van 2018 weer nieuwe investeerders aan zich weten te binden, waaronder Pensioenfonds Vervoer en Pensioenfonds Horeca & Catering.

Daarnaast is het Elisabeth Strouven Fonds de eerste charitatieve instelling die in het Residential Fund zal beleggen. In totaal is voor € 395 miljoen gecommitteerd, waarvan ruim € 300 miljoen aan het Bouwinvest Residential Fund.

Bouwinvest heeft de ambitie om te groeien naar € 13 miljard beheerd vermogen in 2020 van de huidige € 9,4 miljard. “Alle fondsen van Bouwinvest hebben groeidoelstellingen. Met het aantrekken van nieuwe investeerders zetten wij een stap in de juiste richting. We zijn bovendien tevreden dat steeds meer pensioenfondsen, en nu dus ook een goede doelen stichting, zien dat vastgoed een langetermijnbelegging is die mooi matcht met hun langetermijnverplichtingen. Investeren in vastgoed kent een laag risico en biedt een langjarig stabiel rendement en bescherming tegen inflatie. Het is bovendien een manier om maatschappelijke impact te hebben,” aldus Allard van Spaandonk, CIO Dutch Investments van Bouwinvest.

Het Bouwinvest Residential Fund en het Bouwinvest Retail Fund zijn beleggingsfondsen die open staan voor institutionele beleggers. Het Residential Fund heeft een beheerd vermogen van € 4,8 miljard en realiseerde in 2017 een rendement van 15,6%. Het fonds richt zich op de markt voor vrije sector huurwoningen in de Nederlandse grootstedelijke regio’s. Het beheerd vermogen van het Retail Fund bedraagt € 900 miljoen met een rendement van 7,8% in 2017. Het fonds focust zich op de grootste winkelsteden en drukste winkelstraten van Nederland en buurtwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen.

De nieuwe investeerders werden geadviseerd door Sweco Capital Consultants, Corestone Investment Managers en Sprenkels & Verschuren.

Nieuwsbrief