05 december 2018

Deel dit op:

Samen met Laurens Ivens (gemeente Amsterdam), Alexander Buijs (CBRE) en Robbert Arkenbout (CBRE) werd Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, geïnterviewd over het vergroten van de Amsterdamse woningvoorraad, met name voor middengroepen.

“Een institutionele belegger houdt het vastgoed lange tijd in de portefeuille en heeft er dus belang bij dat de gebouwen toekomstbestendig zijn en dat gebieden waar de gebouwen staan ook in de toekomst gezond en aantrekkelijk zijn,” aldus Michiel in het interview. Hij legt uit dat gemeenten, corporaties en institutionele belegger een gedeeld belang hebben. “Het gaat erom dat álle doelgroepen zich in deze stad prettig voelen en hier goed kunnen wonen.”

“Bouwinvest wil het liefst per gebied en op gebouwniveau afspraken maken met gemeenten,” zo zegt Michiel in het interview, maar waarschuwt dat, in combinatie met stijgende grond- en bouwkosten, het steeds moeilijker wordt om projecten financieel haalbaar te maken zodat er rendement kan worden gemaakt voor de klanten van Bouwinvest, Nederlandse pensioenfondsen. “Wij voelen de maatschappelijke druk om middenhuurprojecten in Amsterdam en de rest van Nederland mogelijk te maken en zijn daartoe ook bereid, maar niet tegen elke prijs,” waarmee Michiel verwijst naar de opeenstapeling van eisen en beperkingen.

Lees het hele interview hier.

Nieuwsbrief