26 maart 2018

Deel dit op:

Zondag 25 maart is het tweede MEININGER Hotel van Amsterdam geopend. Het gloednieuwe hotel bevindt zich in de iconische Amstel Tower nabij het Amstelstation.

Het hotel met 186 kamers op de eerste zes verdiepingen van de Amstel Tower, is een belegging van het Bouwinvest Hotel Fund en is ontwikkeld door Provast.

Voor het weekeinde heeft al een aantal gelukkigen mogen proefslapen in de nieuwe kamers van het hotel dat inmiddels al vol in bedrijf is. Bas Jochims, Director Dutch Office and Hotel Investments bij Bouwinvest: “Dit hotel is een prachtige aanvulling op onze hotelportefeuille in Amsterdam. Door een  contract van 25 jaar met de zeer sterke hotelexploitant MEININGER, hebben wij een waardevaste belegging op een uitstekend bereikbare locatie in de sterkste hotelstad van Nederland in handen.”

MEININGER biedt centraal gelegen, betaalbare, moderne kamers aan een brede doelgroep: van backpackers tot zakenreizigers. Naast de 186 kamers biedt het hotel een lounge, bar, gamezone, gastenkeuken, terras en kids zone. De Amstel Tower huisvest naast het MEININGER hotel ook 192 huurappartementen en een parkeergarage met ca. 170 plaatsen. De woningen zijn in bezit van Vesteda en de parkeergarage is in het bezit van Holland Immo Group.

Met Amstel Tower wordt de omgeving van het Amstelstation een aangename, dynamische ontmoetingsplek, met respect voor het monumentale stationsgebouw. Amstel Tower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation. Het Bouwinvest Hotel Fund streeft naar verduurzaming van de hele portefeuille. Als gevolg hiervan hebben alle hotels in het Fonds vorig jaar een BREEAM certificaat ontvangen. Dit is ook het streven voor het MEININGER hotel. 

Nieuwsbrief