05 november 2018

Deel dit op:

Bouwinvest heeft 40 vrije sector huurwoningen gekocht van ontwikkelaar M.J. De Nijs in ‘blok G’ in de wijk Jeruzalem in Amsterdam. In Jeruzalem in de Watergraafsmeer werken diverse partijen aan de verbetering van de wijk door renovatie, sloop-nieuwbouw van woningen en herinrichting van de openbare ruimte.

Na de vernieuwing van de wijk zal deze meer gedifferentieerd zijn met koop- en huurwoningen, eengezinshuizen en appartementen voor ouderen en gezinnen. In dezelfde buurt heeft het Residential Fund al 24 eengezinswoningen in portefeuille. Daarnaast is het Bouwinvest Healthcare Fund eigenaar van twee woonzorggebouwen, Van ’t Hofflaan en Ritzema Bos, waar Stichting Amsta zorg levert aan 146 cliënten.

“Wij investeren bij voorkeur in gemixte gebieden voor verschillende doelgroepen en een evenredige verdeling van woonsegmenten. Cijfers laten zien dat steeds meer gezinnen de stad verlaten. Met deze woningen willen wij deze huishoudens een thuis in de stad bieden,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investment bij Bouwinvest.

Blok G is nieuwbouw en bestaat uit 38 eengezinswoningen van gemiddeld 104 m2 en 2 appartementen met een oppervlakte van 77 m2 en 108 m2. Oplevering wordt verwacht in Q1 2020. Gelijktijdig realiseert De Nijs in het naastgelegen blok H ook 40 koopwoningen.

Nieuwsbrief