15 september 2017

Deel dit op:

Op vrijdag 15 september vond op feestelijke wijze het startsein voor de bouw van het complex Hof van Pampus plaats. Bouwinvest is enthousiast over het project, gezien zijn ambitie om het aantal woningen in de gemeente Haarlemmermeer te laten groeien naar zo’n 1000 woningen.

Start van de bouw

Ter Steege Bouw Vastgoed, gedelegeerd ontwikkelaar REPC, de gemeente Haarlemmermeer en Bouwinvest vierden de start van de bouw van 74 appartementen in Hoofddorp. De woningen zijn gesitueerd op de Westkavel in Hoofddorp-Zuid aan de Oude Bennebroekerweg. Naar verwachting wordt het project in de loop van 2019 opgeleverd. Wethouder Ton Horn zei tijdens de onthulling: “Het project wordt onder andere voorzien van duurzame energie zonder gasaansluiting maar met warmte/koude opslag en zonnepanelen. Als je dat zo allemaal bij elkaar optelt, is het een zeer welkome aanvulling en een verrijking van het aanbod.”

Ambitie

De appartementen zijn duurzaam en vallen binnen het middenhuursegment. Daarmee past het project uitstekend binnen de lange termijn doelstellingen van het Residential Fund. Het fonds heeft bovendien tot doel om uit te breiden in deze regio. “Op dit moment heeft het woningfonds ruim 300 woningen in de gemeente Haarlemmermeer en onze ambitie is om dit aantal te laten groeien naar zo’n 1000 woningen in 2020”, aldus Michiel de Bruine, Director of Dutch Residential Investments.  

Research van Bouwinvest laat zien dat de gemeente relatief hoog scoort op criteria als economische en demografische vooruitzichten. Door de ligging nabij Schiphol, recreatiegebieden en Amsterdam ziet Bouwinvest de Haarlemmermeer als een groeikern. Hierdoor is de gemeente Haarlemmermeer perfect gesitueerd om te profiteren van de druk op de Amsterdamse woningmarkt.

Nieuwsbrief