31 mei 2017

Deel dit op:

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Bouwinvest REIM hebben een turnkey-overeenkomst getekend op de Provada voor de ontwikkeling en realisatie van 126 Nul-Op-de-Meter huurwoningen in de nieuw te ontwikkelen woonwijk Haarzicht in Vleuten. Bij de ondertekening waren Gerhard Bolk, directeur AM, en Allard van Spaandonk, Managing Director Dutch Investments van Bouwinvest aanwezig. In het gebied zal binnen een aantal jaar een duurzame woonwijk ontstaan met 555 Nul-Op-de-Meter woningen.

Gerhard Bolk, directeur AM:Dit wordt de eerste gasloze wijk van Utrecht zonder stadsverwarming en dat is onderscheidend. We realiseren hier voor Bouwinvest 126 Nul –Op-de-Meter woningen.’

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments van Bouwinvest: “De Nul-Op De-Meter woningen passen uitstekend in de woningportefeuille van het Bouwinvest Residential Fund. De huidige acquisitiestrategie is namelijk gericht op de groei van de portefeuille met duurzame nieuwbouwwoningen.”

Nieuw woongebied met in totaal 555 woningen

De locatie Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. De nieuwe wijk wordt in de toekomst ontwikkeld tot een woongebied met 555 woningen. Haarzicht krijgt een dorps woonmilieu, een gebiedseigen identiteit en een ontspannen sfeer. Het gebied ligt in een landelijke omgeving met ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als recreatiegebied en ten noorden de Thematervelden en de Haarrijnseplas.

Kleinschalige buurt met dorpse sfeer

Vanuit Haarzicht zal het mogelijk worden om deze recreatiegebieden te voet te bereiken. In Haarzicht ligt een waardevol stuk groen dat blijft behouden, het bosje van Goes. Naast woningen komen er ook voorzieningen in Haarzicht, waaronder een basisschool, gymzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Haarzicht wordt een kleinschalige buurt die onderdeel uitmaakt van Vleuten.

Planning

De prognose voor de bouw van de woningen is medio 2018.

Nieuwsbrief