29 juni 2023

Deel dit op:

In de hele wereld moeten in de komende 75 jaar ruim twee miljard extra woningen worden gebouwd. Dat geeft druk op de sector: de uitdaging om zowel de huisvestings- als klimaatcrisis aan te pakken vraagt veel. De World Green Building Council (WorldGBC) publiceert daarom een rapport om de aandacht te vestigen op de actuele problemen, inclusief aanbevelingen hoe ze op wereldwijde schaal aan te kunnen pakken. 

Diepeveen Rotterdam 

Het rapport 'Sustainable and Affordable Housing' geeft aandacht aan diverse woningbouwprojecten van over de hele wereld, waaronder die van Diepeveen in Rotterdam. Hier worden duurzame en betaalbare woningen gebouwd, aangekocht door het Bouwinvest Residential Fund in 2021. De gemeente Rotterdam kent een relatief hoog woningtekort en het aanbod voor middeninkomens is laag. Met het project Diepeveen worden in totaal 187 koop- en huurwoningen toegevoegd aan de Rotterdamse woningmarkt, verdeeld over vijf gebouwen. Het Bouwinvest Residential Fund investeert in de middenhuur- en vrije sectorhuurappartementen, die tussen de 60 en 82 m² groot zijn. 

Wat er mogelijk is 

De huisvestingssector speelt een cruciale rol bij het behalen van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling in 2050. Maar tegen 2030 zullen naar schatting drie miljard mensen (of 40% van de wereldbevolking) behoefte hebben aan geschikte woningen: nieuw of gerenoveerd. De gevolgen van klimaatverandering worden ook steeds zichtbaarder. 

Uit het WorldGBC rapport blijkt dat duurzame huisvesting niet altijd lastig te realiseren is: kennis, innovatie en technologie geven steeds meer mogelijkheden om betaalbare én duurzame woningen te maken. 

Lees het rapport 

Voor meer informatie over het rapport: klik hier. Lees het rapport online: klik hier. Bovenin het scherm vindt u een knop om een PDF-versie te downloaden. Voor het persbericht van Bouwinvest kunt u hier terecht. 

Nieuwsbrief