09 november 2023

Deel dit op:

Het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund heeft een substantieel deel van winkelcentrum Kerschoten in Apeldoorn-Noord verworven. Deze nieuwe aanwinst bestaat uit zes winkelunits, waarvan twee full service supermarkten, en versterkt de portefeuille van het Retail Fund op het gebied van Convenience Retail.

Het winkelcentrum ligt in de gelijknamige wijk Kerschoten en is recent herontwikkeld en uitgebreid. De totale bruto vloeroppervlakte bedraagt circa 4.200 m². De supermarkten beschikken over een energielabel A en zijn gasloos. De investering voegt zich bij de bestaande bezittingen van Bouwinvest in Apeldoorn, waaronder winkelcentra ’t Fort en een tweetal winkelpanden aan de Hoogstraat.

Sterke sector

De huurders van het winkelcentrum zijn onder meer Trekpleister, Blokker, een Plus en Deka supermarkt. "De conveniencemarkt groeit al jarenlang op stabiele wijze en heeft zich ook tijdens de pandemie bewezen als een sterke sector", aldus Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest. "De aankoop van deze nieuwe asset past perfect binnen onze doelstellingen en versterkt onze positie in de Nederlandse retailmarkt.”

Over het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund

Het Retail Fund van Bouwinvest richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience), wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience) en Mixed Retail. Het fonds heeft een omvang van € 1,1 miljard en heeft dit jaar voor de vijfde jaar op rij de MSCI award ontvangen voor best presterende specialist fund van Nederland. Ook behoort het fonds al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd op het gebied van duurzaamheid, met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB).

Voor meer informatie kunt u terecht op onze Dutch Retail Fund-pagina of contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief