21 november 2023

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft winkelcentrum De Groote Wielen in Rosmalen gekocht van Rialto Rosmalen B.V. Het wijkwinkelcentrum is het nieuwe centrum gelegen in de gelijknamige wijk en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 8.000 m2, waarvan 4.500 m2 is bestemd voor supermarkten Albert Heijn en Plus.

Het winkelcentrum huisvest daarnaast diverse andere functies zoals horeca, fietsenwinkel en zorgfuncties zoals een apotheek, een huisarts-, tandarts en fysiopraktijk.

Duurzaamheid
Het project zal naar verwachting hoog scoren voor het energielabel, is gasloos en er worden ca. 150 PV-panelen geplaatst voor de commerciële ruimten. Bovendien zijn de daken van de drie bouwblokken groen en komt er een eco-toren op één van de bouwblokken te staan. Deze toren is 26 meter hoog, gemaakt van een houten constructie, en biedt plaats aan diverse flora en fauna. Dit draagt bij aan het duurzame karakter van het wijkcentrum. De huurovereenkomsten bevatten intentieverklaringen (Green Lease), waarin beide partijen aangeven inspanning te willen verrichten om een duurzaam gebruik te garanderen en verdere verduurzaming mogelijk te maken.

De verwachting is dat in maart 2024 het laatste gedeelte is opgeleverd.

Belegging
Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, benadrukt het belang van deze investering: "We hebben een doorlopende investeringsopgave voor woningen, zorgvastgoed, winkels, kantoren en hotels. Voor winkels kijken wij met bijzondere interesse naar wijkwinkelcentra met supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Dit soort projecten presteren op de lange termijn zeer stabiel.” De acquisitie sluit aan bij de strategische pijlers van het Retail Fund: kwaliteit, toekomstbestendig, duurzaamheid en draagt hierin positieve zin aan bij.

Over het Bouwinvest Retail Fund
Het Retail Fund van Bouwinvest richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Het fonds heeft een omvang van € 1,1 miljard, kent een heldere investeringsvisie en heeft vijf jaar op rij de MSCI award ontvangen voor best presterende specialist fund van Nederland. Daarnaast behoort het fonds op het gebied van duurzaamheid met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB) al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd.

Voor meer informatie, bezoek onze Dutch Retail Fund-pagina of neem contact met ons op.

Nieuwsbrief