06 april 2023

Deel dit op:

De Zwolse corporatie SWZ heeft 64 appartementen aan de Beeldsnijderstraat in Stadshagen gekocht van het Bouwinvest Residential Fund. Het fonds verhuurde de woningen in het sociale en middenhuursegment en SWZ zal alle woningen in het sociale huursegment verhuren.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder van SWZ, is blij met de aankoop: “Dit is een waardevolle toevoeging aan ons bezit. We kijken actief hoe we nog meer woningzoekenden met een smalle beurs kunnen huisvesten in Zwolle. De overname van woningen van institutionele investeerders, zoals nu van Bouwinvest, is daar een mooi voorbeeld van. Fijn dat Bouwinvest ons hiervoor benaderde.”

Ook Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest, is tevreden over de verkoop. “Het is voor mij een plus dat de woningen zijn aangekocht door een corporatie. Er is een grote behoefte aan sociale huurwoningen in Nederland, ook in Zwolle. Het is mooi dat we met de verkoop van deze woningen hier aan bij kunnen dragen”.

Het Bouwinvest Residential Fund verhuurt ruim 500 woningen in Zwolle. Zo werden in de afgelopen vijf jaar de projecten Vrij Werkeren, Wetering en Duinzicht opgeleverd. Met de opbrengsten van deze verkoop wil het fonds de portefeuille verder optimaliseren. Capital Value begeleidde Bouwinvest bij de verkoop aan SWZ.

Nieuwsbrief