12 september 2023

Deel dit op:

 

 

 

 

 

Bouwinvest heeft een particuliere woonzorglocatie in Breda aangekocht van AIG Care & Living B.V. Met in totaal 32 zorgeenheden biedt deze locatie een aantrekkelijke en comfortabele woonomgeving voor de toekomstige bewoners.De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025. 

De woonzorglocatie ligt midden in de woonwijk Heusdenhout en is uitstekend bereikbaar. Op het omliggende terrein zijn een terras, groenvoorzieningen en voldoende parkeerplaatsen voor privégebruik. Het project wordt geheel aardgasvrij opgeleverd en voldoet aan de Paris Proof-eisen. Het project valt binnen de betaalbare zorg in het middensegment van de particuliere woonzorg.  

Real Value for Life Het Bouwinvest Healthcare Fund investeert exclusief voor het pensioenfonds voor de bouw bpfBOUW, die hiermee positief maatschappelijk rendement wil behalen én een stabiel financieel rendement om pensioenen uit te keren. Bouwinvest creëert hiermee Real Value for Life. Namens bpfBOUW heeft het Bouwinvest Healthcare Fund het doel te groeien naar ruim €800 miljoen belegd vermogen in 2025.  

Helma Spuls, Director Dutch Healthcare Investments: “Deze aankoop sluit naadloos aan bij het beleid van het Healthcare Fund, dat, naast assisted living en intramurale zorgvoorzieningen, gericht is op het segment verzorgd wonen. Voor dit segment is een toenemende vraag als gevolg van de ‘extramuralisering’ van de ouderenzorg en met nieuwbouw kan optimaal worden ingezet op duurzaamheid. De gemeente Breda is geïdentificeerd als een kernregio voor verzorgd wonen vanwege het groeiende aantal senioren en een gunstige beleggingsmarkt. Op dit moment is daar relatief weinig aanbod in particuliere woonzorg. Wij spelen hierop in.” 

Deze aantrekkelijke locatie heeft AIG Care & Living verworven via een tender. “Snel nadat we de locatie hadden geanalyseerd en besproken met zorgexploitant Stepping Stones werd duidelijk dat deze in alle opzichten geschikt was voor een herontwikkeling naar wonen met zorg voor ouderen: De rust en de ruimte en toch de nabijheid van grootstedelijke voorzieningen gecombineerd met een grote vraag naar kleinschalig wonen met zorg op niveau” aldus Bart van Venrooij van AIG. 

Nieuwsbrief