13 juli 2023

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een zorggebouw gekocht in Dalfsen. Het nog te bouwen complex is gekocht van Kuiper Ontwikkeling en gaat bestaan uit 80 zorgwoningen, waar zwaardere zorg zal worden verleend door Rosengaerde.

Het nieuwbouwproject ligt in de wijk Oosterdalfsen, niet ver van het dorpscentrum van Dalfsen en op 10 kilometer afstand van Zwolle. Het gebouw zal bovengemiddeld duurzaam worden opgeleverd. Het voldoet daarmee aan de doelstellingen van het fonds om in 2045 Paris Proof te zijn, wat betekent dat het bijna energieneutraal zal zijn.

Rosengaerde zal het gebouw exploiteren. Het woonzorgcentrum staat in Dalfsen en omgeving bekend om haar expertise en toewijding aan het bieden van zorg aan senioren. Bestuurder Margot Seip is verheugd met de verkoop: “Doordat Bouwinvest verantwoordelijk is voor de vastgoedinvesteringen en -risico’s, kunnen wij ons volledig richten op onze kerntaak: het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg.”

Ramon Derksen, ontwikkelaar bij Kuiper Ontwikkeling: "Het initiatief en de ontwikkeling hebben we samen met Rosengaerde opgepakt en nu maken we met Bouwinvest de concrete stap naar toekomstbestendige ouderenzorg in Dalfsen. Ik ben blij dat we voor dit mooie project fijne partijen bij elkaar hebben gebracht die eenzelfde visie en gevoel uitdragen als het om ouderenzorg gaat."

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een groeistrategie en focust - naast verzorgd wonen en zorgcentra - op intramurale zorgvoorzieningen. Helma Spuls, Director Dutch Healthcare Investments, legt uit: “Het aankoopbeleid van het fonds richt zich onder andere op intramurale ouderenzorg, omdat deze vorm van zorg hard nodig is en tegelijkertijd schaars is geworden. De Rijksoverheid heeft de nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van senioren, waardoor zij gestimuleerd worden om zelfstandig te blijven wonen in plaats van te verhuizen naar een verzorgingshuis. Dit heeft geleid tot een beperkte uitbreiding van intramurale voorzieningen. Dat maakte het een hele mooie kans voor het fonds om dit project aan te kopen.”

Nieuwsbrief