10 oktober 2023

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 98 levensloopbestendige woningen verworven van Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. in het project WijCK in Pijnacker. Meer dan 90% van de woningen wordt in het middenhuursegment verhuurd aan senioren met en zonder zorgbehoefte.

WijCK wordt een levendige en groene buurt naast metrohalte Pijnacker Zuid. In totaal ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer circa 330 woningen verdeeld over vier woongebouwen voor diverse doelgroepen. De focus van het project ligt op ontmoeten: de "Wij" in WijCK weerspiegelt het gevoel van saamhorigheid.

Dankzij de ligging naast de metro, zijn de woningen direct aangesloten op de steden Den Haag en Rotterdam. Bovendien profiteren bewoners van uitstekende voorzieningen in de directe omgeving, zoals een supermarkt, apotheek, drogist en een tandarts- als huisartsenpraktijk.

Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, zegt: “We kampen op dit moment met een aanzienlijk tekort aan passende seniorenhuisvesting, vooral in het middensegment. Het is cruciaal dat we projecten zoals WijCK realiseren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Het Bouwinvest Healthcare Fund zet zich actief in om binnen dit segment te investeren en daarmee de noodzakelijke doorstroming in de woningmarkt te stimuleren.”

Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer, zegt: “WijCK is een plek waar ontmoeting centraal staat. We brengen de dorpse kwaliteiten van Pijnacker, waar mensen voor elkaar zorgen, ook in WijCK terug. Dit doen we onder andere door het realiseren van ontmoetingsruimtes zoals een gemeenschappelijk dakterras met kas, brede leefgallerijen en een groen autovrij maaiveld. Met Bouwinvest hebben we daarbij een institutionele investeerder gevonden die het belang van ontmoeting inziet en daar op gebouwniveau inspeelt met het realiseren van een gemeenschappelijke woonkamer voor de bewoners waar activiteiten georganiseerd worden en bewoners elkaar ontmoeten. Hiermee wordt het gebiedsconcept verder versterkt en voor de lange termijn geborgd”

Van formele naar informele zorg

De zorgvastgoedmarkt wordt niet alleen geconfronteerd met een tekort aan levensloopbestendige woningen, maar ook met een structureel personeelstekort. Om hierop in te spelen, heeft het Bouwinvest Healthcare Fund een communityconcept geïntroduceerd in verschillende projecten. Dit concept heeft als doel bewoners met elkaar in contact te brengen, zodat zij voor elkaar kunnen zorgen en een oogje in het zeil kunnen houden. Op deze manier kunnen senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen. Mocht de zorgbehoefte van de bewoners toenemen, dan biedt het complex daar ook mogelijkheden voor. Een zorginstelling staat klaar om thuiszorg te verlenen aan de bewoners wanneer dit nodig is. Hierdoor is er 24 uur per dag zorg op afroep beschikbaar in het gebouw.

De start van de bouw van het project is voorzien voor eind 2023, met een oplevering in 2026.

Nieuwsbrief