27 september 2022

Deel dit op:

MSCI heeft het Bouwinvest Retail Fund voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het best presterende specialistische vastgoedfonds in Nederland. Met de toonaangevende European Property Investment Award onderscheidt het winkelfonds zich met het behalen van het hoogste totaalrendement ten opzichte van de benchmark voor de vastgoedsector in de afgelopen drie jaar tot december 2021.

Het Retail Fund kent een waarde van circa 1,05 miljard euro en behaalde een relatieve outperformance van 5,3 procent ten opzichte van de MSCI-index. Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest, is blij met de onderscheiding. “We hebben de laatste jaren het winkelfonds met succes aangepast aan de veranderende winkelmarkt. We optimaliseren doorlopend de portefeuille. Zo kopen en verkopen we met een proactieve en kritische benadering, passend bij onze strategie. Daarbij investeren we veel in herontwikkeling en verduurzaming. Dat laatste kan wat ons betreft nog sneller.” 

Het Bouwinvest Retail Fund investeert vermogen van institutionele beleggers voor de lange termijn in de Nederlandse winkelmarkt. Het fonds heeft een heldere investeringsvisie en is daarnaast gericht op de volgende drie pijlers; kwaliteit, toekomstgericht en duurzaamheid. Het fonds focust zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en op wijk- en buurtwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). Met vijf sterren in de Global Real Estate Benchmark (GRESB) behoort het fonds al jaren tot de top 20 procent van de best presterende vastgoedfondsen wereldwijd. 

Nieuwsbrief