07 december 2022

Deel dit op:

Maya Savelkoul is aangesteld als Director Dutch Impact Investments bij Bouwinvest. Maya zal leidinggeven aan de oprichting van het Bouwinvest Community Impact Fund. Met dit fonds wil Bouwinvest duurzame waarde creëren en positieve sociale impact maken op het welzijn van mensen. Dit zal het fonds doen door middel van het realiseren van betaalbare, passende en gezonde (zorg)woningen en maatschappelijke voorzieningen.

De afgelopen jaren heeft Maya haar sporen verdiend op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij werkt sinds 2021 bij Bouwinvest en heeft leidinggegeven aan het Paris Proof programma voor de Nederlandse fondsen. Bouwinvest wil dat de fondsen in 2045 Paris Proof zijn: energieneutraal en aardgasvrij. Hiervoor gebruikt Bouwinvest zogenaamde routekaarten, waarin per gebouw staat uitgestippeld hoe en wanneer dit bereikt wordt. Nu de werkzaamheden voortkomend uit deze routekaarten in het fondsmanagement is verankerd, zal Maya zich in haar nieuwe rol richten op het opzetten van het Bouwinvest Community Impact Fund.   

Voor Bouwinvest was Maya vastgoedregisseur bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Zij was daar verantwoordelijk voor vastgoedtransacties en overeenkomsten met gemeenten en andere organisaties. Ook zette Maya bij het COA een duurzaamheidsprogramma op. Bij Twynstra Gudde was ze adviseur energietransitie en gebiedsontwikkeling voor overheden.

Mark Siezen, CEO bij Bouwinvest: “Wij zien dat de kloof in de maatschappij op sociaal en financieel vlak toeneemt. De betaalbaarheid van wonen en de toegang naar maatschappelijke diensten zijn hierin belangrijke elementen. Met het Community Impact Fund zoeken wij institutionele investeerders, zoals Nederlandse pensioenfondsen, die samen met ons willen bijdragen aan de oplossingen. Maya combineert een maatschappelijk hart met vastgoedexpertise. Daarmee is zij de juiste persoon op de juiste plaats.”

Nieuwsbrief