25 mei 2022

Deel dit op:

Bij vastgoedinvesteerder Bouwinvest volgt Mark Siezen per 1 september Dick van Hal op als CEO. Van Hal (1958) gaf veertien jaar succesvol leiding aan Bouwinvest, na een carrière als bestuurder en investment manager bij verschillende financiële instellingen. Mark Siezen (1972) is sinds november 2020 bij Bouwinvest in dienst als Chief Client Officer.

Dick van Hal kan terugzien op een rijke carrière op het terrein van vastgoedinvesteringen. Na meerdere jaren als bestuurder bij Achmea Vastgoed te hebben gewerkt, kwam hij in 2008 in dienst bij Bouwinvest. Onder zijn leiding werd de openstelling van de Nederlandse vastgoedportefeuille vormgegeven, de toevoeging van fondsen in nieuwe vastgoedsectoren en van listed investments gerealiseerd, evenals het vergroten van de duurzaamheid van de portefeuilles en de verdere internationalisatie van Bouwinvest. Het geïnvesteerde kapitaal is in deze periode gegroeid van € 5,7 miljard naar € 16,3 miljard (Q1 2022), waarvan € 11,2 miljard Nederland en € 5,1 miljard in het buitenland.

Dick van Hal: “Dit is een natuurlijk moment om het stokje te gaan overdragen. COVID ligt achter ons, client management is ingericht, de risicomanagementorganisatie is op een hoger niveau en de vastgoedportefeuilles in binnen- en buitenland staan er goed voor. Dit najaar begint de plancyclus voor 2023 en daar kan Mark dan de verantwoordelijkheid voor nemen. Vanaf 1 september breekt voor mij de tijd aan om nieuwe wegen in te slaan.”

“Dick heeft Bouwinvest naar een nieuw niveau getild en het uit laten groeien tot een modern investeringsbedrijf. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn langdurige en gepassioneerde inzet voor bedrijf, medewerkers en klanten. Het is ook mooi om te zien dat we de CEO functie met interne opvolging kunnen invullen. Mark kent de richting en strategie van Bouwinvest. Hij zal deze voortzetten en daarbij actief werken aan het toevoegen van nieuwe product-marktcombinaties aan de portefueille  van Bouwinvest,” zegt Jos Nijhuis, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bouwinvest.

In zijn huidige rol als Chief Client Officer is Mark Siezen vanuit de Directie van Bouwinvest verantwoordelijk voor de relaties met de klanten en het vertegenwoordigen van het klantenbelang binnen de Bouwinvest fondsen en mandaten. Verder is hij verantwoordelijk voor de funding en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten binnen Bouwinvest.

Mark heeft meer dan 25 jaar werkervaring en is in diverse functies verantwoordelijk geweest voor zowel organisaties als vastgoedportefeuilles in binnen- en buitenland. Voordat hij naar Bouwinvest kwam was hij Executive Director en member of the Board bij CBRE Nederland en daarvoor in diverse executive functies actief bij onder andere Multi en binnen COFRA Holding. Mark heeft een MSc in Technical Earth Sciences van de Technische Universiteit in Delft en een Msc in Construction Project Management van Reading University. Mark is momenteel ook lid van de Raad van Toezicht van Noordwest Ziekenhuisgroep.

“Ik kijk er ontzettend naar uit om als CEO van Bouwinvest de organisatie de volgende fase van haar ontwikkeling en groei in te leiden,” stelt Mark Siezen. “De onzekere marktomstandigheden zullen voor een aantal uitdagingen zorgen maar zullen zeker ook kansen gaan scheppen voor Bouwinvest en haar klanten. Ik voel mij bijzonder vereenzelvigd met onze purpose “Real Value for Life” en ben er van overtuigd dat wij hiermee waarde kunnen creëren voor onze klanten, voor de gemeenschappen waarin wij investeren en voor een duurzamere wereld. Bouwinvest is met haar ervaring, track record, sterke governance en schaal uniek gepositioneerd om haar klanten vastgoedinvesteringen te bieden die aansluiten op hun doelstellingen om stabiel financieel, ecologisch en maatschappelijk rendement te creëren.”

Per 1 september zal het directieteam van Bouwinvest als volgt zijn samengesteld:
Chief Executive Officer: Mark Siezen
Chief Financial & Risk Officer: Rianne Vedder
Chief Investment Officer Dutch Investments: Allard van Spaandonk
Chief Investment Officer International Investments: Stephen Tross
Chief Client Officer: vacature

Nieuwsbrief