03 februari 2022

Deel dit op:

Om Hugo de Jonge, de nieuwe minister van Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening (VRO) op weg te helpen in de vastgoedmarkt, presenteert Vastgoedmarkt.nl de serie ‘inwerkdossier voor de minister’. Dick van Hal (CEO Bouwinvest) wijst de minister op de groeiende behoefte aan seniorenwoningen en de rol van marktpartijen.

“We moeten voorzien in seniorenwoningen, voor mensen met en zonder zorgvraag, want op alle onderdelen is daar een tekort aan”, zo snijdt Dick een belangrijk onderwerp aan voor de nieuwe minister. Hierbij is een integrale aanpak ‘cruciaal’. “Iedereen wil, er is geld, er liggen plannen. Het enige wat ontbreekt is dat iemand de boel aanstuurt. Het orkest zit klaar, nu de dirigent nog.” Dick adviseert minister De Jonge om naar de marktpartijen te kijken die in de startblokken staan om hierin het verschil te maken.

Als institutionele belegger werkt Bouwinvest met een langetermijnstrategie gebaseerd op demografie en economische ontwikkelingen. Onze investeringen dragen bij aan financieel én maatschappelijk rendement voor onze klanten, verzekeraars, goede doelen en pensioenfondsen. Over het groeiend tekort aan seniorenwoningen schreef Bouwinvest eerder al een position paper.

Het gehele interview met Dick van Hal op Vastgoedmarkt.nl is te lezen via deze link (inlog vereist).

Nieuwsbrief