15 september 2022

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woonzorgproject TudorRose in Hoofddorp gekocht van Dura Vermeer Bouw Midden West. Het gebouw heeft 23 zorgeenheden en de particuliere woonzorg wordt geleverd door Stepping Stones, een onderdeel van zorgorganisatie Korian. 

TudorRose ligt in de nieuwbouwwijk TudorPark, waar het Bouwinvest Residential Fund 196 woningen verhuurt en er nog 30 in aanbouw zijn. De gebiedsontwikkeling TudorPark bestaat in totaal uit 1200 woningen en is gemixt opgezet met koop-, sociale huur- en vrije sectorhuurwoningen. TudorRose is bovengemiddeld duurzaam. Het gebouw wordt aardgasvrij opgeleverd en verwarmd met twee warmtepompen. Daarnaast wordt de energie opgewekt met zonnepanelen. 

“Dubbele vergrijzing zorgt voor een toename van 1,1 miljoen 65+ huishoudens tot 2040. Er moeten echt meer seniorenwoningen gerealiseerd worden als we het tekort willen oplossen. Zeker ook in Hoofddorp, aangezien het aanbod particuliere woonzorg in deze gemeente beperkt is. Daarbij is het van belang dat senioren met zowel een lichtere, als ook een zwaardere zorgvraag passende huisvesting vinden. Met deze investering spelen we daar precies op in,” aldus Helma Spuls, Director Dutch Healthcare Investments.

De aankoop past binnen de groeistrategie van het Bouwinvest Healthcare Fund. Het fonds investeert in seniorenhuisvesting en zorgvastgoed voor het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW). Op dit moment beheert het fonds bijna €500 miljoen (HY 2022) en heeft het tot doel om te groeien tot ca. €900 miljoen in 2025.

 

Nieuwsbrief