19 januari 2022

Deel dit op:

Het Bouwinvest Retail Fund heeft drie winkelunits met een totale oppervlakte van 1.750 m2 in het centrum van Eindhoven gekocht van DELA Vastgoed B.V. Demer 17a en 21 en Marktstraat 2-4 worden verhuurd aan retailers Pieces, Bakker Bart en Cotton Club.

De panden liggen op uitstekend bereikbare locaties aan de drukste winkelstraten van de stad. “Met de herontwikkeling van het 18 Septemberplein en de geplande ontwikkeling van het volledige stationsgebied, blijft de aantrekkingskracht van het noordelijk deel van het centrum van Eindhoven zeer groot voor retailers en consumenten”, aldus Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments

Na verwerving zal Bouwinvest in lijn met zijn duurzaamheidsambities daar waar nodig investeren in de panden om deze te kunnen voorzien van een label ‘BREEAM GOOD’ of beter. In 2019 investeerde Bouwinvest voor het laatst in de winkelstraten van Eindhoven. Toen werd het pand 20-22 aan de Demer gekocht en verhuurd aan Jeans Center. Ook nummer 38 en 48 staan op naam van het Retail Fund. 

Het Bouwinvest Retail Fund is een beleggingsfonds dat open staat voor institutionele beleggers. Het richt zich op de grootste winkelsteden en drukste winkelstraten van Nederland (‘Experience’), buurtwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen (‘Convenience’) en Mixed retail. Deze aankoop past uitstekend binnen de Experience strategie van het fonds, die gericht is op de top-15 grootste winkelsteden en drukste winkelstraten van Nederland. Het fonds is één van de meest duurzame Nederlandse winkelfondsen, met een GRESB-rating van 5 sterren. 

De verkoper werd commercieel geadviseerd door Orange Capital Partners en juridisch bijgestaan door Houthoff. Koper werd commercieel geadviseerd door CBRE, juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en technisch door MtoBuild.

Nieuwsbrief