07 oktober 2021

Deel dit op:

Op 6 oktober is de nieuwste kantorenlocatie van Utrecht, Central Park, officieel geopend door André Kuipers (ESA-astronaut) en Eelco Eerenberg (wethouder Utrecht). Central Park bestaat uit 28.500 m2 kantoorruimte, 500 m2 horeca en een stadspark op 45 meter hoogte. En dat direct gelegen aan Utrecht Centraal Station, het nieuwe zakelijk hart van Nederland.

Opening Central Park Utrecht met Andre Kuipers en Eelco Eerenberg

Kantoor als ontmoetingsplek
Vanaf het Centraal Station is het indrukwekkende gebouw Central Park met haar 90 meter hoogte niet te missen. Bas Jochims, Director Dutch Office & Hotel Investments Bouwinvest: ”Corona heeft grote impact gehad op de manier hoe mensen werken. De functie van kantoren is veranderd en de uitstraling van het pand, het leefklimaat en de faciliteiten zijn belangrijker dan ooit. Dit heeft APF International met Central Park goed voorzien. Het stadspark op 45m hoogte en de enorme raampartijen met veel lichtinval en een spectaculair uitzicht over de stad maken dit pand uniek. Maar ook alle gedeelde faciliteiten en de hoge standaard op het gebied van duurzaamheid, innovatie en welzijn maken het een comfortabele en inspirerende plek waar mensen straks graag werken en elkaar ontmoeten.”

Duurzaam en slim gebouw
Matthijs Bakker, Managing Partner APF International, initiatiefnemer Central Park: “We wilden niet alleen een bijzondere werkomgeving creëren, maar ook een gebouw dat klaar is voor de toekomst. Daarom voldoet Central Park aan de hoogste standaarden qua duurzaamheid en heeft een BREEAM Excellent-certificaat. Zo is het gebouw uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen, een WKO-installatie op 50 meter diepte en heeft een energielabel EPU A++++. Smart technologie met slimme gevels, lichtsensoren en de grote hoeveelheid laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en gebruiksgemak. Central Park wordt naar verwachting qua energieverbruik Paris Proof en loopt hiermee voor op de klimaatdoelstellingen van Parijs in het bereiken van energieneutraliteit in 2050.”

Aanwinst voor de stad
Eelco Eerenberg, Wethouder gemeente Utrecht: “Door de jaren heen is het centrum van Utrecht de meest gewilde en meest stabiele werklocatie van ons land. Central Park past als grote kantorenlocatie met ruimte voor ontmoeting goed op deze plek. Daarbij is het in alle opzichten een duurzame aanwinst voor het centrum van Utrecht: de kantorenlocatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de fiets, heeft laadpalen voor elektrische auto’s, is enorm zuinig in energieverbruik en groen ingericht. Midden in het gebouw vind je een unieke 500 vierkante meter grote binnentuin, wat een prachtige plek is voor ontmoetingen die juist nu weer zo belangrijk zijn. Het gebouw past bij de duurzame stad die Utrecht is en wil zijn.”

Nieuw talent
Central Park is klaar voor het nieuwe werken en het aantrekken van talent. Voor de oplevering was het pand al voor meer dan de helft verhuurd. De komende maanden wordt het gebouw van binnen afgebouwd door de huurders die binnenkort hun intrek doen, zoals ABN Amro bank, McDonald’s, internationaal adviesbureau Zanders, en IWG (Signature Label). Er is nog ruimte beschikbaar. Deelverhuur is mogelijk per halve vloer in units vanaf circa 650 m². Meer informatie via www.centralpark-utrecht.nl.

Fotografie: Angeliek de Jonge en Roos Aldershoff

Nieuwsbrief