17 maart 2021

Deel dit op:

Nu dat de impact van Covid-19 op onze maatschappij steeds duidelijker wordt, kijkt de internationale vastgoedpublicatie PERE naar de definitie van core vastgoed met Bouwinvest, APG en RCLCO. Wat is core vastgoed eigenlijk? Hoe heeft Covid-19 de blik op core als beleggingsstijl veranderd?

“Core vastgoed is volgens mij veranderd. In het Verenigd Koninkrijk was core vroeger vooral een centraalgelegen kantoorgebouw met een 25-jarig huurcontract met een bank,” zei Graeme Torre, Managing Director APG Asset Management, in een video-interview met PERE. Stephen Tross, Chief Investment Officer International Investments bij Bouwinvest, merkt een vergelijkbare trend op. Core vastgoed ging normaalgesproken over “locatie, locatie, locatie”, maar core vastgoed is een bewegend doelwit is, de definitie verandert continu, lichtte hij toe.

“Core is wat ik definieer als laag risico vastgoed. Het is niet één type asset, huurder of locatie. Zelfs voor core vastgoed – dat je voor de lange termijn in de portefeuille kan houden – moet je continu rekening houden met het toekomstige gebruik van het gebouw.”

Bekijk de volledige video hieronder:

Nieuwsbrief