04 november 2021

Deel dit op:

Bouwinvest Real Estate Investors heeft een akkoord bereikt met het snelgroeiende Amerikaanse warenhuis TK Maxx voor de huur van het pand aan het Damrak 79 in Amsterdam. Het Nederlandse warenhuis C&A liet woensdag weten het historische pand, dat het decennia geleden betrok, te verlaten.

Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments, Bouwinvest: “Uiteraard vinden wij het jammer dat wij afscheid moeten nemen van C&A als huurder, maar wij zijn erg blij met de komst van TK Maxx. Dit toont ook aan dat grote retailers vertrouwen houden in toplocaties in vitale winkelsteden in Nederland. De opening van dit nieuwe warenhuis van een buitenlandse winkelketen bevestigt dan ook de kracht van Het Damrak als winkelstraat.”

Het van oorsprong Amerikaanse TK Maxx is een nieuw type warenhuis met een groot aanbod aan designerproducten, topmerken en nieuwe labels, tegen een prijs die tot 60% goedkoper is dan de adviesprijs. TK Maxx is onderdeel van het in Massachusetts gezetelde TJX Companies, dat in negen landen actief is en meer dan 4.000 winkels bezit wereldwijd. TK Maxx heeft in Nederland 13 winkels, waaronder twee in Amsterdam, en elders in Europa ruim 600 winkels verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Duitsland en Oostenrijk.

Het pand dat TK Maxx gaat betrekken in Amsterdam behoort tot het Bouwinvest Retail Fund en is onderdeel van wat bekend staat als de Beurspassage, de in 2016 opgeleverde herontwikkeling van de een aantal panden aan het Damrak en de Nieuwendijk. De panden zijn onderdeel van het Coalitieproject 1012 van de gemeente Amsterdam dat zich richt op de regeneratie van de historische binnenstad. In totaal is er 27.500 m2 aan nieuw, hoogwaardig winkelgebied opgeleverd met als huurders internationale retailers, zoals Zara, JD Sports en Primark, die hier hun flagshipstores vestigden.

De ontwikkeling is in Nederland al veelvuldig bejubeld en geprezen in de media. Ook internationaal is het succes van het project niet onopgemerkt en werd het in 2017 als enige Nederlandse inzending voorgedragen voor een MIPIM Award, in de categorie Best Urban Regeneration Project.

Collin Boelhouwer: “Ons Retail Fund richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en buurtwinkelcentra met supermarkten voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). De wens van een internationale retailer als TK Maxx om zich te vestigen in de grote winkelunit van C&A onderstreept de commerciële kwaliteit van ons bezit aan het Damrak. Onze buurtwinkelcentra zijn heel goed door de coronacrisis heen gekomen en wij hebben er alle vertrouwen in dat de topwinkellocaties waar onze andere retailobjecten zich bevinden ook toekomstbestendig zijn.”

Het Bouwinvest Retail Fund is onlangs door de MSCI voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot het best presterende specialistische vastgoedfonds in Nederland. Het Retail Fund behaalde ten opzichte van alle andere institutionele vastgoedfondsen in Nederland de hoogste outperformance van de MSCI-index.

Nieuwsbrief