22 januari 2021

Deel dit op:

Rotterdam, 22 januari 2021 – De allereerste woontoren van de vijftien exemplaren in het New Yorks-achtige Little C in Rotterdam is opgeleverd. Afgelopen week namen 73 bewoners hun intrek in de eerste opgeleverde woontoren The Burton. Twee en een half jaar na de start van de bouw in juni 2018 is het dan eindelijk zover. In het imposante woongebouw dat door CULD architecten is ontworpen volgens een New Yorkse architectuurstijl, gaan nu eindelijk de lichten aan. En in de lofts van The Burton wordt leven geblazen. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en ERA Contour ontwikkelden en bouwden Little C en zijn trots op deze mijlpaal van het nieuwbouwproject dat in hartje Rotterdam staat. Het is een gebied waar wonen, werken en ontspannen, samenkomen.

Industriële lofts prikkelen zintuigen van bewoners
Institutionele vastgoedinvesteerder Bouwinvest is enthousiast over de oplevering van de 209 industriële lofts in The Burton aan de bewoners. De huurders waren zeer blij met hun appartement dat ze tot dan toe alleen maar online via foto’s en video’s hadden gezien. Vanwege de pandemie en coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar geen kijkmomenten op locatie en dat maakte de oplevering nu bijzonder. De huurders konden zelf door hun woning lopen, de indeling zien en het materiaal voelen. De verhuur van The Burton wordt verzorgd door van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement en Ooms Makelaardij in Rotterdam.Little C: een eyecatcher in een stoer stuk Coolhaven
Little C aan de Rotterdamse Coolhaven kenmerkt zich door een New Yorkse architectuurstijl. Dat komt vooral door de stoere bakstenen gevels, grote zwarte raampartijen, expressieve stalen hekwerken en loopbruggen die de gebouwen verbinden. De 15 gebouwen van Little C bieden plaats aan in totaal 320 lofts en appartementen, waarvan 209 huur- en 111 koopappartementen. Het gebied heeft straks ook 10.000 m2 aan ruimte voor werkplekken en kleinschalige horeca. En inmiddels heeft Familiehuis Daniel den Hoed ook zijn intrek genomen in Little C. Naast het oogstrelende vakmanschap dat zichtbaar is door het bijzondere metselwerk en de stalen trappen en hekwerken, is er aan groen geen gebrek in Little C. De groene pleintjes, begroeide gevels, dakterrassen en het aangrenzende Coolhavenpark maken dit woon- en werkgebied compleet.

Eind voorjaar 2021 alle 15 gebouwen opgeleverd
Het bouwteam legt de komende maanden de laatste hand aan het nieuwbouwproject. In maart 2021 worden de woontorens The Clark en The Hammond opgeleverd aan de huurders. Verwacht wordt dat eind van het voorjaar alle 15 gebouwen en de buitenruimte zijn opgeleverd.

Nieuwsbrief