07 december 2020

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund koopt twee complexen in Eindhoven en voegt daarmee 139 appartementen met uitstekende toegang tot zorg(faciliteiten) toe aan de portefeuille. De complexen Warande en Leilinde zijn gelegen op de Zorgcampus Zuiderpark in Eindhoven. Bouwinvest heeft de gebouwen gekocht van Archipel. Capital Value begeleidde Archipel bij de transactie.

De 139 appartementen zijn verhuurd in het middensegment aan zelfstandig wonende senioren en voor een deel aan jongere mensen. Dit zorgt voor een levendige mix in de omgeving. De appartementen zijn ruim opgezet en beschikken over tenminste twee slaapkamers en een individuele buitenruimte. De woningen liggen in de Zorgcampus Zuiderpark in het stadsdeel Gestel, in het zuidwesten van Eindhoven. Door de parkachtige en groene opzet en de vele faciliteiten heeft Zorgcampus Zuiderpark een belangrijke ondersteunende functie voor de omliggende buurt en wijk. De complexen beschikken over een energielabel A en B en worden de aankomende jaren verder verduurzaamd, passend bij de duurzaamheidsambitie van het Healthcare Fund.

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: “Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om de zorgportefeuille verder uit te breiden in het middensegment. De complexen sluiten naadloos aan op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij de huurders lang thuis kunnen blijven wonen en zelf bepalen of ze gebruik willen maken van zorg of andere diensten. Dit is een mooi voorbeeld van ‘verzorgd wonen’ waar wij graag in investeren.”

Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur Archipel: “We wilden beide woningcomplexen verkopen aan een eigenaar die zich langdurig wil verbinden aan deze wijk in Eindhoven. Bouwinvest is een gerenommeerde organisatie met een goede reputatie en daar zijn we blij mee. Dit hebben ze tijdens de verkoop helemaal waargemaakt. Voor de buurt is het een extra plus dat zij de mogelijkheden voor wonen en zorg nog meer willen benutten samen met Archipel”.

Nieuwsbrief