21 december 2020

Deel dit op:

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 61 zorgappartementen in het middenhuursegment toegevoegd aan de portefeuille. De woningen zijn allemaal verhuurd en bevinden zich in het bestaande gebouw Parledam in Katwijk aan Zee. De verkoper Stichting DSV zal na de verkoop de zorgdiensten aan de bewoners blijven leveren.

Parledam is gebouwd in 2016 en bevindt zich in het centrum van Katwijk aan Zee. Het zorgcomplex heeft met ‘De Reedery’ een ontmoetingsruimte, waar bewoners van de appartementen, hun familie en ouderen uit de buurt elkaar kunnen treffen. Stichting DSV blijft eigenaar van het naastgelegen gebouw Parlevliet, van waaruit het zorg zal blijven bieden. De appartementen betreffen ruime 2- en 3-kamerwoningen met balkon, die geschikt zijn voor zorgbehoevende bewoners. Alle appartementen hebben al een energielabel A maar zullen in de komende jaren nog verder worden verduurzaamd.

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: “Veel zorginstellingen zijn van oudsher gewend vastgoed in eigendom te hebben. Vastgoed kan daarentegen behoorlijk op de balans drukken. Verkoop van het vastgoed aan een professionele vastgoedinvesteerder in combinatie met een langjarige samenwerkingsovereenkomst voor levering van zorg is dan een aantrekkelijk alternatief. Wij kijken dan ook erg uit naar een langdurige samenwerking met Stichting DSV. Niet alleen omdat Parledam een belangrijke rol speelt in het bieden van huisvesting voor ouderen in Katwijk, maar ook doordat Stichting DSV zich kan richting op zijn kerntaak: het verlenen van uitstekende zorg.”

Directeur-bestuurder van DSV|verzorgd leven Jan de Vries: ”Wij zijn heel blij dat wij tot zo’n goede overeenkomst met Bouwinvest zijn gekomen, waarin de belangen van de bewoners van Parledam zorgvuldig zijn meegewogen. Op deze manier kunnen wij de bewoners de vertrouwde hoogwaardige zorg blijven bieden; onze kerntaak als ouderenzorgorganisatie.” Juffer Vastgoed begeleidde Stichting DSV bij de transactie.

Nieuwsbrief