28 mei 2019

Deel dit op:

De heren Jos Nijhuis en Jos van Lange zijn benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid van de raad van commissarissen (RvC) van Bouwinvest Real Estate Investors. Op 18 april jl. trad de vorige RvC af, met deze twee benoemingen is er weer een nieuwe RvC. Binnen enkele maanden verwacht Bouwinvest de overige twee leden bekend te maken.

Bij de nieuwe RvC van Bouwinvest is gekeken naar een zo goed mogelijke balans tussen kennis en ervaring op het gebied van bestuur, risicobeheersing, financiële verslaglegging, compliance, HR, institutionele cliënten en vastgoedstrategie.

Jos Nijhuis
De nieuwe RvC voorzitter Jos Nijhuis (1957) was van 2009 tot vorig jaar CEO van de Royal Schiphol Group. Vanaf 2009 tot 2017 bekleedde hij commissariaten in de financiële dienstverlening bij AON Group Nederland B.V. en SNS Reaal NV/Volksbank N.V. Voordat Jos bij Schiphol Group aantrad, vervulde hij diverse functies bij PWC, waarvan de laatste 7 jaar als CEO Nederland.

Jos van Lange
Het aandachtsgebied van Jos van Lange (1956) zal vooral liggen op het gebied van finance, risk, control en compliance in combinatie met vastgoed. Hij wordt binnen de RvC,  voorzitter van de audit- en risk commissie. Van 1980 tot en met 2017 werkte Jos in diverse functies bij Rabobank Nederland en Rabo Vastgoed Groep. De laatste jaren bij Rabo Vastgoed Groep, van 2006 tot 2013 was hij CFRO en van 2013 tot 2017 CEO. 

Zowel Jos Nijhuis en Jos van Lange bekleden momenteel functies in diverse toezichthoudende rollen.   

Dick van Hal, CEO Bouwinvest: “Ik ben blij met onze nieuwe voorzitter en commissaris. Beiden brengen ruime en relevante ervaring mee. Zo heeft Nijhuis te maken gehad met strategische, organisatorische veranderingen bij een bedrijf dat midden in de maatschappelijke dynamiek zit. De achtergrond van Jos van Lange sluit goed bij onze ambities op het gebied van finance en risk. Met de nieuwe RvC kunnen we onze ingezette strategische koers voortzetten.”

Nieuwsbrief